DEJVIS KUP: Troicki pobedom odgovorio na potcenjivanje, Srbija na korak do polufinala (FOTO)

07.04.2017. 19:26
Piše:
Srbija Danas
Viktor Troicki / Izvor: MN Press
Meč dubla biće odigran u subotu.

Viktor Troicki izborio je za Srbiju drugi poen u četvrtfinalu Dejvis kupa. Srpski teniser je u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedio Pabla Karenja-Bustu, rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) i sada Orlovi vode sa 2:0. Može da se kaže da se na ovaj način Troicki na najbolji način revanširao selektorki Končiti Martinez koja je upravo u njemu videla slabu tačku Orlova (više pročitajte OVDE). Nešto ranije, Đoković je takođe slavio, a za subotu je zakazan duel dublova Srbije i Španije. Za Srbiju će igrati Troicki i Zimonjić, a eventualna pobeda bi obezbedila Srbiji plasman u polufinale. 

DEJVIS KUP: Novak se VRATIO u velikom stilu, za PRVI poen Srbije (GALERIJA)

ĐOKOVIĆ OPET MEĐU SVOJIMA: Drago mi je zbog pobede za reprezentaciju (FOTO)

Troicki je prvi set rešio u svoju korist, pre svega zahvaljujući brejku u osmom gemu. To je za Srbina bila prva prilika za brejk, koju je i iskoristio. Poveo je sa 5:3, a onda i na svoj servis potvrdio osvajanje seta. U drugom setu, ponovo je samo Troicki napravio brejk, i poveo sa 4:3. Ovu deonicu je obeležio i manji incident u poslednjim trenucima seta. Neko je sa tribina uvredio Karenja-Bustu na španskom, posle čega se on požalio glavnom sudiji. Posle kraćeg objašnjavanja, meč je nastavljen, s tim da se Špancu izvinio i selektor Zimonjić. Takođe, spiker je zamolio publiku da više ne vređa gostujuće igrače. 

U trećem setu, već na početku, opet je viđen brejk. Gem na svoj servis je izgubio Karenjo-Busta, a Troicki je poveo sa 1:0. Ubrzo je potvrdio brejk i poveo sa 2:0. U osmom gemu, Troicki je gubio sa 30:0, ali je preokrenuo i gem rešio u svoju korist. U sledećem gemu, napravio je novi brejk, za 6:3. Meč je trajao sat i 47 minuta. 

U slučaju prolaska dalje, Srbija bi igrala protiv boljeg iz okršaja Francuska - Velika Britanija. Trenutno, Francuzi vode sa 2:0. 

Podršku Troickom davala je trudna supruga Aleksandra, a na OVOM linku možete da pogledate ko je još od poznatih pratio meč u beogradskoj dvorani. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
07.04.2017. 19:26
Pogledajte više