ĐOKOVIĆ DOBIO RAT BREJKOVA: Novak posle velike DRAME srušio Amerikanca! (FOTO)

14.08.2018. 06:10
Piše:
Srbija Danas
Novak / Izvor: Reuters
Prvi reket Srbije startovao pobedom na ATP turniru u Sinsinatiju.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković startovao je pobedom na ATP turniru u Sinsinatiju. Nole je u prvom kolu savladao Amerikanca Stiva Džonsona rezultatom 2:0 (po setovima 6:4, 7:6) posle dva sata i tri minuta igre. U narednoj rundi prvi reket Orlova sastaće se sa Francuzom Adrijanom Manarinom koji je sa 2:1 savladao Italijana Marka Čekinata.

ATP SINSINATI: Marej poražen od Francuza već na startu (FOTO)

NEMA SUMNJE: Poznat PRVI teniser koji će igrati na Završnom turniru u Londonu

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Pre 10 godina bila je prva na WTA listi, a pogledajte koje mesto sad zauzima Jelena Janković

Nole je došao u Sinsinati da se što bolje pripremi za poslednji Gren-slem u sezoni (US open) i osvoji jedini Masters u karijeri koji mu nedostaje, uprkos tome što u vitrinama ima 30 osvojenih titula. Dugo se Srbin mučio da slomi otpor žilavog domaćeg takmičara. Neizvesnost je trajala do desetog gema, do tog perioda rivali su čvrsto držali svoj servis, da bi zatim Đoković iskoristio drugu brejk loptu u ovom poenu i slavio sa 6:4.

Izgledalo je da će drugi set biti rutinsko odrađivanje posla za srpskog tenisera. Ekspresnim brejkom stigao je do 3:0, a onda je usledio pad koncentracije kod Novaka, što je Džonson iskoristio i sa dva oduzeta servisa preokrenuo rezultat u svoju korist na 4:3. Već u narednom poenu, Đoković je uzvratio ribrejkom. Drama je potrajala, da bi kod vođstva od 5:4 Nole je propustio pet meč lopti, pa je ovaj period otišao u taj-brejk.

A tamo je viđena serija brejkova. Od četiri uvodna poena, svi su bili na oduzeti servis rivala. Najpre je Nole prvi servirao, a Džonson ga iznenadio, da bi zatim servis Stiva oba puta Đoković rešio u svoju korist. I u četvrtom gemu kod Đokovića je viđena dekocentracija, pa je Amerikanac izjednačio na 2:2.

Trenutak odluke desio se kod rezultata 3:3, Novak je brejknuo domaćeg takmičara za 4:3, a potom još jednom u 11. gemu za konačnih 7:4 i posle devete meč lopte ostvario veliku pobedu na startu Sinsinatija.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
14.08.2018. 06:10
Pogledajte više