Đoković OTVORENO, o Bekeru, načinu ishrane i Vaskrsu (FOTO)

15.04.2017. 08:30
Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
Jelena Đoković i Novak Đoković / Izvor: MN Press
Najboljeg srpskog tenisera očekuju obaveze na Mastersu u Monte Karlu.

Posle pobede u četvrfinalu Dejvis kupa, protiv Španije, Novaka Đokovića očekuju turnirske obaveze. Već u nedelju počeće turnir u Monte Karlu, a najbolji srpski teniser biće slobodan u prvom kolu (više pročitajte OVDE). U iščekivanju početka prestižnog turnira, drugi svetski reket je "otvorio dušu", a teme razgovora su bili bivši trener Boris Beker, način ishrane, poštovanje tradicije i vere...

BLIŽI SE MONTE KARLO: Pogledajte kako se i SA KIM Nole sprema za start turnira (VIDEO)

Đoković i Federer su prvi međusobni meč odigrali u Monte Karlu 2006. godine, pogledajte rezultat i kako su tada izgledali slavni teniseri (VIDEO)

Nedavno, jedna poruka na Tviteru izazvala je veliku pažnju, a njen autor je bio Beker. Legendardni Nemac posavetovao je Srbina da "očisti patike, da uzme reket u ruke i počne da trenira".

- Neko Borisove izjave možda tumači kao signal, ali ja to ne doživljavam tako. Mi se čujemo i sve što imamo da kažemo jedan drugom to i učinimo. Naš odnos je zaista odličan. Mnogo je učinio za mene, sjajno smo se uklopili, osvojili veliki broj tunira, uključujuči nekoliko Gren slemova. Ipak, sada je moja karijera u nešto drugačijem ritmu u odnosu na ranije godine. Odlučio sam da smanjim ritam kako bih očuvao zdravlje i produžio karijeru i da se više posvetim porodici po cenu da ne osvajam svaki turnir na kome igram - rekao je Đoković za Večernje novosti, a postavljeno mu je i pitanje koje "muči" njegove navijače. Da li zbog vegetarijanstva sebi u ogledalu izgleda suviše mršavo. 

Novak Đoković / Izvor: MN Press

- Mislim da postoji mnogo zanimljivijih i važnijih tema nego što je to moja ishrana - kratko je odgovorio Đoković, kome se na ATP listi "opasno" približava Rodžer Federer. O povratku 35-godišnjeg Švajcarca u svetski vrh, već se priča izvesno vreme, pa je to povuklo i pitanje da li ćemo i Novaka videti na Olimpijskim igrama, u Tokiju za tri godine. 

- Nije nemoguće da me vidite u Tokju. Zdravlje mi je na prvom mestu, želim da očuvam svoje telo i snagu što duže i da produžim karijeru, pa samim tim i da igram 2020. Upravo u tome je i recept, u ravnoteži. Morate da slušate svoje telo, pronađete pravu meru izumeđu treninga, mečeva i onog što u tom trenutku možete. 

Novak je otkrio i koliko mu znači vera. 

- Stil života mi je takav da možda ne idem u crkvu koliko bih to želeo, jer stalno putujem. Kada god sam u prilici, to činim. Slavimo Aranđelovdan, posvećen sam crkvi i pravoslavnim obredima, kao i moja cela porodica. Vaskrs je kao i Božić praznik kada slavimo porodicu i radujemo se. Sad smo u Monte Karlu, ali manje je važno gde smo, sve dok smo zajedno - zaključio je Đoković. 

Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
15.04.2017. 08:30
Pogledajte više