DVE GODINE POSLE OPROŠTAJA: Jelena Dokić se VRAĆA na tenisku scenu (FOTO)

09.01.2017. 15:49
Piše:
Srbija Danas
Jelena Dokić / Izvor:
Nekadašnja četvrta igračica na svetu i bivša reprezentativka naše zemlje i Australije, učesnik je Australijan opena.

Još jedan povratak Jelene Dokić! Nekadašnja četvrta igračica na svetu i bivša reprezentativka naše zemlje i Australije, vraća se tenisu i to ni manje, ni više, nego na predstojećem Australijan openu.

Svetskoj javnosti su poznati njeni porodični problemi, razlazi i pomirenja sa ocem, a posle oproštaja od aktivne igračke karijere, 2014. godine, vodila je i bitku sa teškom bolešću.

O OVOJ SLICI SVI GOVORE: Jelena Janković TAJNO uslikana u svlačionici (FOTO)

- Po završetku karijere imala sam nekoliko tihih godina. Prijalo mi je da budem ispod radara, ali se vraćam u tenis. Razbolela sam se i morala sam da odsustvujem neko vreme. U poslednjih 18 meseci rešavala sam problem sa štitnom žlezdom, došlo je do poboljšanja u poslednje vreme, dobila sam zeleno svetlo, ali sada moram da se nosim sa posledicama - rekla je Dokićeva.

Dokićeva se zbog lečenja preselila u Melburn, gde planira da se bavi trenerskim poslom, a na predstojećem Australijan openu radiće kao komentator.

Jelena Dokić / Izvor:

PREPUŠTA MU ULOGU FAVORITA: Đoković OTKRIO ko je NAJBLIŽI osvajanju Australijan Opena (FOTO)

- To je bitka sa problemom, koji stvarno utiče na vaše zdravlje. Morate da ozdravite, jer štitna žlezda utiče na metabolizam i telesnu težinu. Sada sam se vratila, kada se situacija poboljšala preselila sam se u Melburn. To je dobra stvar i ovde ću pokušati da se vratim u tenis. Volim mnogo ovu igru i želim da se bavim nečim što ima veze sa tenisom. Veoma sam uzbuđena zbog novog izazova, nikada do sada nisam komentarisala tako veliki turnir, posebno ne singl mečeve. To je nešto što stvarno volim i u šta imam odličan uvid. Važno je samo sve spojiti u celinu. Znam kako izgleda izaći i igrati pred 15.000 ljudi. Možda mogu da pružim nešto više, jer znam kroz šta prolaze igrači - rekla je Jelena Dokić za australijske medije.

ODUŠEVIO FANOVE: Nole će igrati još MNOGO godina! (FOTO)

Jelena Dokić je rođena 1983. godine u Osijeku. Kao juniorka, trijumfovala je na US Openu, osvojila je 6 VTA turnira i 8 ITF titula u singlu i 4 u dublu. Najbolji ranking je dostigla 2002. godine, kada je bila četvrta na svetu. Sa Australijom je osvojila Hopman kup. Zaradila je oko 4.5 miliona dolara.    

                                        

Piše:
Srbija Danas
09.01.2017. 15:49
Pogledajte više