POVEO PA STAO: Novak prokockao šansu, Čilić odbranio titulu u Kvinsu (FOTO)

24.06.2018. 15:33
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Reuters
Najbolji srpski teniser nije uspeo da osvoji prvi trofej posle godinu dana.

Novak Đoković nije uspeo da posle godinu dana i trijumfa u Istbornu dođe do prve titule. Najboljeg srpskog tenisera savladao je branilac titule Marin Čilić u tri seta 7:5, 6:7 (4:7), 3:6) posle skoro tri sata igre. Imao je Novak vođstvo od 1:0 u setovima, meč loptu koju nije iskoristio, a zatim je i u taj-brejku vodio sa 4:1. Ipak, Čilić je uspeo u taj-brejku da osvoji šest uzstonpih poena i izjednači u setovima, da bi u trećem sačekao šansu i Novakove probleme sa servisom napravivši brejk u osmom gemu kojim je utabao put ka pobedi.

ORLOVI IMAJU REŠENJE ZA SELESAO: Srpski stručnjak OTKRIO kako će Nejmar biti ZAUSTAVLJEN! (FOTO)

PRED MEČ SA ČILIĆEM: Novak komentarisao BRUKU nemačkog sudije! (FOTO)

Marin Čilić / Izvor: Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra prvo finale u ovoj sezoni. Prvom reketu Orlova rival u borbi za pehar Kvinsa biće šesti igrač ATP liste Marin Čilić iz Hrvatske. Đoković na svojoj strani ima međusobni skor pošto je od prethodnih 15 mečeva pobedio u čak 14. Jedini trijumf Čilić je ostvario pre dve godine na Mstersu u Parizu.

Duel Novaka Đokovića i Marina Čilića možete da pratite iz minuta u minut na našem portalu Srbija Danas

 

TREĆI SET

3:6 - Odmah je Čilić iskoristio priliku, odbranio brejk i došao do pobede i titule.

3:5 - Mučio se i dalje Novak sa svojim servisom, nje mu išlo od ruke, a Čilić je umeo to da iskoristi i dođe do svog prvog brejka u meču i servira za titulu.

3:3 - Ponovo se Đoković malo mučio na svoj servis, Čilić je imao 15:30, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče iz potencijalno nezgodne situacije i izjednači.

2:2 - Namučio se malo Đoković na svoj servis, Čilić je uspeo u par navrata da dođe do đusa, ali je srpski teniser uspeo na kraju da izjednači.

1:1 - Nije Đoković dozvolio da ga poremeti izgubljeni prethodni set. Posle početnog vođstva Čilića, Novak je brzo došao do izjednačenja.

 

DRUGI SET

6:7 - Đoković je poveo sa 4:1 i činilo se da je na putu ka pobedi, ali je Čilić odličnom igrom uz Novakove greške osvojio šest uzastopnih poena i uspeo da osvoji taj brejk i izjednači na 1:1 u setovima.

6:6 - Taj-brejk će odlučiti o pobedniku drugog seta. Čilić je uspeo da da odigra dobar gem na svoj servis i Novak nije ni imao pravu priliku da eventualno zapreti Hrvatu.

6:5 - Odlično je Novak servirao i bez mnogo problema ponovo poveo, Čilić će morati da servira za ostanak u meč.

5:4 - Ulazi se u završnicu drugog seta, Đoković vodi, a Čilić servira za ostanak u meču.

4:3 - Igra se gem za gem, teniseri čuvaju svoj servis, Đoković i dalje u vođstvu.

3:2 - Obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis, pa je Đoković i dalje u prednosti nad Čilićem.

2:1 - Đoković je osvojio gem na svoj servis, a zatim izvršio pritisak na Čilića. Imao je najbolji srpski teniser dve brejk šanse, ali nije uspeo da ih iskoristi i Čilić je uspeo da izjednači, da bi Novak lako osvojio drugi gem na svoj servis.

 

PRVI SET

7:5 - Pokušao je Čilić da izbori taj-brejk, ali je Đoković uspeo da napravi brejk. Prethodno je propustio dve prilike za brejk, ali je treći put bio u psešan i poveo sa 1:0 u setovima.

6:5 - Đoković ponovo siguran na svoj servis, Čilić servira za taj-brejk.

5:4 - Nema promena, igrači uspešno čuvaju svoj servis, Đoković posle kratke krize u prethodnom gemu na svoj servis ponovo siguran.

4:3 - Najduži i najuzbudljiviji gem do sada na meču. Đoković je spasio čak pet brejk lopti o konačno uspeo da osvoji gem posle velike borbe.

3:2 - Đoković je na Čilićev servis došao do 30:0, ali je Hrvat uspeo da se iščupa i osvoji gem. Đoković je potom na svoj servis još jednom bio siguran.

2:1 - Novak je spasio brejk loptu i potom osvojio gem na svoj servis.

1:0 - Đoković je dobro počeo meč i sigurnom igrom osvojio gem na svoj servis.

 

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
24.06.2018. 15:33
Pogledajte više