INDIJAN VELS: Krajinović nije POMOGAO Đokoviću, Medvedev GRABI ka prvom mestu (VIDEO)

12.10.2021. 08:01
Piše:
Srbija Danas
Filip Krajinović / Izvor: MN Press
Najveći favorit u kalifornijskoj pustinji prošao dalje.

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u osminu finala Indijan Velsa, pošto je izgubio od prvog favorita u kalifornijskoj pustinji i drugog tenisera sveta Rusa Danila Medvedeva sa 0:2 (2:6, 6:7 (1:7)) posle sat i po vremena igre.

SKANDAL: Opšta TUČA u Večitom derbiju! Sevale PESNICE na sve strane (VIDEO)

SKANDAL: Opšta TUČA u Večitom derbiju! Sevale PESNICE na sve strane (VIDEO)

LJUBIMAC DELIJA UPOZORAVA ĐOKOVIĆA: Novak bez vakcine ne može na Australijan open

LJUBIMAC DELIJA UPOZORAVA ĐOKOVIĆA: Novak bez vakcine ne može na Australijan open

DA, DOBRO STE ČULI: Za Krajinovića je Medvedev NAJBOLJI igrač planete

DA, DOBRO STE ČULI: Za Krajinovića je Medvedev NAJBOLJI igrač planete

Nadali su se potajno Filipovi i Novakovi navijači da bi Somborac mogao da ponovi podvig od pre dve godine sa istog mastersa, kada je iznenadio Rusa i izbacio sa glatkih 2:0, kako bi napravio veliku uslugu Đokoviću i ostavio najboljeg tenisera sveta na prvom mestu ATP liste i ove sedmice.  

Ipak, Krajinović je dosta olako izgubio prvi set, dozvolivši Danilu da ga bukvalno "počisti" sa terena u tim trenucima, sa dva napravljena brejka.

Naime, Rus je iznenadio Srbina u prvom i trećem gemu, ekspresno poveo sa 4:0 i do kraja ovog dela rutinski odradio posao za konačnih 6:2.

Daleko veća borba vodila se u drugom setu. Filip ga je opet počeo izgubljenim servisom, ali je za razliku od prvog, momentalno vratio brejk i izjednačio na 1:1. Činilo se, kada je Srbin ponovo iznenadio Rusa u šestom gemu za 2:4 da će meč otići u treći odlučujući set, međutim, Medvedev je uzvratio na isti način ribrejkom i o pobedniku je odlučivao taj-brejk.

Indisponirani Krajinović što je izgubio veliku priliku da namuči Danila, nije mogao da se suprostavi u dodatnom delu igre. Rus je napravio čak četiri brejka, na početku poveo sa nedostižnih 5:0, a onda iskoristio prvu set loptu, tačnije četvrtu priliku da oduzme servis Filipu i izbori plasman među 16 najboljih tenisera u Indijan Velsu.

Podsetimo, ako Danil Medvedev osvoji ovaj masters, preteći će prvog reketa sveta Novaka Đokovića i skinuti sa trona, bar na nedelju dana, pošto srpski as ne učestvuje u kalifornijskoj pustinji.

Na tom putu čekaju ga još četiri prepreke, prva naredna u osmini finala je Grigor Dimitrov, Bugarin je u dva seta savladao domaćeg predstavnika Rajana Opelku sa 6:3, 6:4.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mirijam Potrebin, majka Luke Dončića.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

 

Piše:
Srbija Danas
12.10.2021. 08:01
Pogledajte više