JASAN STAV O POMOĆI TENISERIMA: Aleksandra Krunić OBJASNILA navode njene izjave o Novakovoj ideji

19.05.2020. 09:25
Piše:
Srbija Danas
Aleksandra Krunić i Novak Đoković / Izvor: MN Press
Nije želela da bude nedorečena.

Intervju koji je srpska teniserka Aleksandra Krunić dala ukrajinskom BTU izazvao je pažnju u teniskom svetu, pa su izjave srpske teniserke brzo preneli mediji iz raznih zemalja (čitajte ovde). 

NOLE ODABRAO: Ovo su NAJDRAŽE Đokovićeve pobede u karijeri (VIDEO)

NOLE ODABRAO: Ovo su NAJDRAŽE Đokovićeve pobede u karijeri (VIDEO)

NADAL KONAČNO PRIZNAO: Nikako nismo mogli PLAN da ODREDIMO

NADAL KONAČNO PRIZNAO: Nikako nismo mogli PLAN da ODREDIMO

NOVAK ODRŽAO REČ: Đoković, Nadal i Federer pomogli NAJUGROŽENIJIM teniserima! Legla prva UPLATA!

NOVAK ODRŽAO REČ: Đoković, Nadal i Federer pomogli NAJUGROŽENIJIM teniserima! Legla prva UPLATA!

Deo u kom je Srpkinja govorila o inicijativi Novaka Đokovića za pomoć kolegama sa ATP tura bio je, ujedno, povod da srpskim medijima stigne pojašnjenje u kom su ispravljene greška i slobodne interpretacije prevoda sa ukrajinskog jezika.

- Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga - navedeno je u izjavi poslatoj naknadno.

- Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku između ženske i muške konkurencije. Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice - obrazložila je Aleksandra i naglasila:

- Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zarađuju mnogo manje, pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu. Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna.

Krunićka je naglasila da ničeg negativnog nije bilo u njenom nastupu, naprotiv. Da se od početka zalagala da pomogne.

- Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da budem učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline - stoji u izjavi poslatoj medijima u Srbiji.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska atletičarka Sara Vještica

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
19.05.2020. 09:25
Pogledajte više