"ON JE SPECIJALISTA ZA ŠLJAKU": Novak ANALIZIRAO narednog protivnika! OTKRIO i zašto VIČE na svoj tim

01.06.2023. 10:58
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Reuters
"Ja im vičem, oni me ne razumeju..."

Trećeg tenisera planete Novaka Đokovića u trećem kolu Rolan Garosa čeka duel sa španskim teniserom Alehandrom Davidovičem Fokinom. Imaće Srbin priliku da se „osveti“ mlađem rivalu za poraz u Monte Karlu od prošle godine.

ĐOKOVIĆ O KOSOVU: "Stojim iza toga"

ĐOKOVIĆ O KOSOVU: "Stojim iza toga"

NOVINAR MALTRETIRAO SABALENKU PITANJIMA O UKRAJINI: Upao na konferenciju i ŽESTOKO je osudio

NOVINAR MALTRETIRAO SABALENKU PITANJIMA O UKRAJINI: Upao na konferenciju i ŽESTOKO je osudio

SVET U ŠOKU TOKOM NOVAKOVOG MEČA: Šta to Đoković ima UTISNUTO NA GRUDIMA (VIDEO)

SVET U ŠOKU TOKOM NOVAKOVOG MEČA: Šta to Đoković ima UTISNUTO NA GRUDIMA (VIDEO)

Đoković korača ka rekordnoj 23. grend slem tituli. Na turniru u Parizu do sada je ostvario dve maksimalen pobede - protiv Aleksandra Kovačevića i Martona Fučoviča.

- Uvek može bolje – ali nekako od sebe uvek očekujem puno. Znam da ću morati da igram bolje, staloženije i na višem nivou konstantnosti da bih mogao da osvojim ovaj turnir. Ja to znam, ali istovremeno verujem u sebe i svoje sposobnosti. Mislim da su prva dva meča prošla dobro, i da ima dosta toga pozitivnog što mogu da izvučem iz njih i to upotrebim za pripreme pred naredni izazov - rekao je Novak na konferenciji za medije.

Protivnik u trećem kolu biće Alehandro Davidovič Fokina. Sa Špancem je igrao do sada tri puta - dva puta ga je dobio, ali je poražen u njihovom poslednjem susretu u Monte Karlu prošle godine.

- Od njega sam izgubio kada smo poslednji put igrali u Monaku prošle godine, u jednom čudnom meču, na početku sezone na šljaci kada igram slabije od mog prepoznatljivog nivoa. On je specijalista za  ovu podlogu, igrač koji je značajno napredovao proteklih godina i u ovoj sezoni dobio nekoliko velikih igrača – kao što je Rune u Madridu - oprezan je Novak.

- Kompletan je igrač, sposoban da igra na izuzetno visokom nivou i sigurno je jedan od najtežih protivnika koje sam mogao da dobijem u trećem kolu. Znam da će se dobro spremiti i izaći na meč sa namerom da pobedi. Ipak, verujem u sebe, verujem u pobedu.

Fokina je u prva dva kola pobeđivao francuske tenisere – protiv Artura Filsa je izgubio set, dok je maksimalan trijumf zabeležio protiv Luke van Aša.

Podsetimo, srpski teniser je posle dugog prvog seta, prilično lako dobio naredna dva, pa je savladao Martona Fučoviča sa 7:6, 6:0, 6:3.

Bio je nervozan Novak u pojedinim momentima meča, pa se raspravljao sa svojim timom... 

Na konferenciji za medije, srpski novinari su ga upitali šta je to što zapravo traži od svojih saradnika.

- Banane, urme i vodu. Pitam ih, oni ne razumeju. Kad pokažem ovako - to je banana, ovo je urma, ovo je voda. I oni ne razumeju. Taktički? Ništa, ne treba meni taktički - nasmejao se Đoković, pa nastavio:

- Svaki put isto. Dogovorimo se pre meča i oni ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče? Pa nađem  krušku, ne mogu urmu da nađem. Neverovatno. Sad mi i neke magnete stavljaju na telo, svašta nešto. Čudo.

 

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda američka MMA fajterka Pejdž Vanzant

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
01.06.2023. 10:58
Pogledajte više