TO MOŽE SAMO NOVAK: Ovo su NAJBOLJI potezi Đokovića u 2018! Neki od NJIH su NEREALNI! (VIDEO)

06.01.2019. 09:35
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Profimedia
Srpski teniser obeležio prethodnu godinu.

Prethodna godina bila je jedna od najuspešnijih u karijeri Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser posle odsustva zbog povrede lakta, vratio se na teren i od trećeg Gren slema u sezoni, na Vimbldonu, počeo pohod na tron.

Nole je posle osvajanja titutle na nezvaničnom prvenstvu Sveta u tenisu, podigao pehar u Sinsinatiju, zatim na Flešing Medouzu i Mastersu u Šangaju. Pobedama u Londonu i Njujorku stigao je do 14. Gren slem titule.

FEDERER POBEDNIČKI ZAPOČEO SEZONU: Novi trofej u Rodžerovoj riznici (FOTO)

ZVEREV: Muka mi je od tebe, Federeru (FOTO)

ATP OUKLAND: Odličan start Đerea u kvalifikacijama

U pohodu do pehara na završnom Mastersu i US openu, Đoković je savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike (6:2, 6:2, 7:6) i velikog prijatelja iz Argentine Huana Martina del Potra (6:3, 7:6, 6:3).

Neposredno pre nego što je počela sezona na travi, Nole je tražio pobedničku formulu. Mučio se na uvodna dva Gren slema, u Australiji i na Rolan Garosu, gde nije ostvario pozitivan učinak. Na Ozi openu zaustavio ga je Hjeon Čung iz Južne Koreje u četvroj rundi rezultatom 3:0 (7:6, 7:5, 7:6), dok je u Parizu Đoković stao u četvrtfinalu, kada ga je pobedio Marko Čekinato iz Italije sa 3:1 (6:3, 7:6, 1:6, 7:6).

Ali i kada nije igrao u vrhunskoj formi, Nole je umeo da iznenadi rivale spektakularnim poenima. Pogledajte neke od najboljih poteza Đokovića na Gren slemovima u 2018. godini, neki su nestvarni.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda britanska tenisera Naomi Broudi

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
06.01.2019. 09:35
Pogledajte više