NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA: Nišikori RAZBESNEO Noleta, Đoković PREOKRETOM u osmini finala US opena

04.09.2021. 23:28
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Reuters
Najbolji teniser sveta grabi ka tituli u Njujorku

Posle Danca Helgera Runea, uspeo je i Kei Nišikori da oduzme servis Novaku Đokoviću, ali je najbolji teniser sveta tada pokazao da je “ranjeni lav” najopasniji i fenomenalnom partijom u nastavku meča “slomio” žilavog Japanca za plasman u osminu finala US opena – 3:1 (6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:2).

TO JE PRAVI ĐOKOVIĆ: Japanac bez rešenja u drugom setu

TO JE PRAVI ĐOKOVIĆ: Japanac bez rešenja u drugom setu

ŠOK POSLE PRVOG SETA: Novak u problemu

ŠOK POSLE PRVOG SETA: Novak u problemu

NOVAK JE BIO IZNENAĐEN: Jedan od najboljih ODAO priznanje Đokoviću! I to kakvo (FOTO)

NOVAK JE BIO IZNENAĐEN: Jedan od najboljih ODAO priznanje Đokoviću! I to kakvo (FOTO)

Rani brejk Japanca u trećem gemu, naterao je Novaka da pojača gas i vrati izgubljeno u osmom poenu, kada je izjednačio na 4:4. Usledio je taj-brejk, u kome je Kei pokazao više strpljenja, koristio Đokovićeve greške i zasluženo slavio sa 7:4.

To kao da je prvog reketa sveta razbesnelo. Zaigrao je kako i dolikuje neprikosnovenom vladaru “belog sporta”, oduzeo servis Nišikoriju u trećem gemu, a potom još jednom u odlučujućem devetom, za konačnih 6:3 i izjednačenje u setovima (1:1).

Gde je stao u drugom, Nole je nastavio i u trećem setu. Priliku za rani brejk propustio je u drugom gemu, na servis Japanca, ali je već u četvrtom poenu ispravio propušteno za 3:1.

Nije se predavao Kei, dve prilike za brejk ukazale su mu se pri vođstvu Novaka od 4:2, prvu nije realizovao, ali drugu jeste, vrativši se potpuno u meč (4:3).

Nole ne bi bio Nole, da ne pokazuje klasu kada je najpotrebnije. Na brejk je odgovorio ribrejkom, odmah vrativši izgubljeno za vođstvo od 5:3, da bi realizacijom svog servisa stavio tačku na odlično izdanje i u ovom period i potpuni preokret – 6:3.

Sa dva brejka u četvrtom setu, načinjenim u petom i sedmom gemu, Đoković je došao do novog trijumfa na US openu, iskoristio drugu meč loptu i nastavio da grabi ka još jednoj tituli u Njujorku - 6:2.

Protivnik Novaka za plasman u četvrtifnale biće bolji iz duela Dženson Bruksi (SAD) – Arslan Karacev (Rusija).

 

Piše:
Srbija Danas
04.09.2021. 23:28
Pogledajte više