OVOME SE NIJE NADAO: Pokušao je da PONIZI Đokovića, pre toga ga žestoko prozivao, a sada je vreme za NAPLATU starih računa

25.01.2023. 18:56
Piše:
Srbija Danas
Nole / Izvor: Foto: youtube printscreen Australian Open TV,printscreen Eurosport Tennis
Da li mu je Nole oprostio?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Rusom Andrejem Rubljovim (3:0), plasirao se u polufinale Australijan Opena, a na putu do jubilarne desete titule na prvom grend slemu stoje mu još dve prepreke.

NADAL O ĐOKOVIĆU: Ne kažem da lažira povrede, ali normalno je posumnjati

NADAL O ĐOKOVIĆU: Ne kažem da lažira povrede, ali normalno je posumnjati

DRAMA NA ATP LISTI: Evo šta treba Novaku da se vrati na prvo mesto – postoje 3 scenarija

DRAMA NA ATP LISTI: Evo šta treba Novaku da se vrati na prvo mesto – postoje 3 scenarija

VRHUNSKI IGRAČ, ALI I DŽENTLMEN: Novak Đoković oduševio lepu Barbaru (VIDEO)

VRHUNSKI IGRAČ, ALI I DŽENTLMEN: Novak Đoković oduševio lepu Barbaru (VIDEO)

Prva od njih je Amerikanac Tomi Pol, sa kojim se Srbin do sada nije sastajao, ali i te kako ima šta da mu naplati. 

Nekoliko poteza ovog 25-godišnjeg igrača ukazalo je na to da on gaji animozitet prema Đokoviću, a prvi put to je nagovestio tokom kontroverznog US Opena, 2020. godine, kada je Novak diskvalifikovan jer je pogodio linijskog sudiju lopticom.

Odmah po sankcionisanju Srbina, javio se tada Noletov veliki kritičar (danas veliki prijatelj) Nik Kirjos i upitao koliku bi on dobio kaznu da je lopticom namerno pogodio linijskog sudiju - što je Novaku stavljeno na teret. Ponudio je Australijanac i anketu pa su ljudi glasali za opcije: pet godina, deset godina i 20 godina suspenzije.

Kirjos / Izvor: Foto: Printscreen Twitter/Nick Kirgios

Tu dolazimo do protagoniste, tačnije antagoniste ove priče - Tomija Pola.

Upravo je Amerikanac bio jedan od onih koji su se javili na Kirjosov "tvit" i dao sledeći odgovor "sad bismo sakupljali kauciju za tebe". Time je, očito, Pol stao na stranu Kirjosa i indirektno pokazao da nije najveći fan Novaka Đokovića.

Sumnje javnosti da Pol ne gaji lepo mišljenje o Novaku potvrdio je i na Lejver kupu, koji je poslužio i kao oproštaj Rodžera Federera od tenisa. 

Naime, posle meča Srbina i Frensisa Tijafoa, u kom su igrali Evropa protiv Sveta, Novak je prišao da se pozdravi sa svim igračima na protivničkoj klupi. Samo je Pol "iskulirao" Đokovića, i kada je ovaj prišao, on se, kako sam kaže "slučajno" okrenuo na drugu stranu, te "nije video" ruku Srbina.

Sada će po prvi put ukrstiti koplja na samom terenu, a videćemo da li mu je Novak zaboravio sve provokacije koje mu je Pol uputio. Nadamo se da nije, te da će mu demostrirati silu na terenu i trasirati svoj put ka novom finalu u Australiji. 

Najnovije vesti iz tenisa pročitajte OVDE

BONUS GALERIJA: 

 

Piše:
Srbija Danas
25.01.2023. 18:56
Pogledajte više