NOVAK JE TO ZASLUŽIO: Evo šta PREDLAŽE velika Zvezdina LEGENDA (FOTO)

27.01.2017. 15:11
Piše:
Srbija Danas/Ekspres
Novak Đoković / Izvor: Reuters
Iznenadićete se sa kim je uporedio Đokovića.

Ušao je u istoriju kao generalni seketar koji se sa Crvenom zvezdom popeo na krov Evrope i sveta. Vladimir Cvetković ostavio je neizbrisiv trag na "Marakani", a i dalje je aktivno upućen u sva sportska dešavanja.

Tako je nedavno govorio o Novaku Đokoviću i koliko je drugi teniser na planeti učinio za prezentaciju Srbije.

SEĆATE LI SE? OVAJ događaj OBELEŽIO je Novakovu KARIJERU (FOTO)

Vladimir Cvetković, FK Crvena zvezda / Izvor: MN Press

STIGLO SAOPŠTENJE: Evo šta su poručili organizatori AO posle sramnog citata

- Zašto se, recimo, neki bulevar ne bi zvao po Đokoviću. Šta znači Južni bulevar? Takvo ime može da postoji na celoj zemaljskoj kugli, a Bulevar Novaka Đokovića imao bi samo jedan grad na svetu - Beograd! Znam da će na sve ovo referent u Komisiji za dodelu naziva ulica i trgova, reći da to nije po pravilniku. Zašto ne napravimo izuzetak - kaže popularni Cvele.

Cvetković se pozvao na primer Švajcaraca, koji su pre pet godina dali ulicu Rodžeru Federeru, kao i da je u nemačkom Haleu saobraćajnica dobila ime "Aleja Rodžera Federera", u znak zahvalnosti prema tada petostrukom osvajaču turnira u tom gradu.

- Žao mi je, Nole je proslavio Srbiju i Beograd, njegovo ime se ponosno izgovara u celom svetu. U vreme SFRJ, kada biste otišli u neku zemlju i izgovorili "Tito", svi bi znali da dolazite iz Jugoslavije. Danas nema kontinenta da ne odete, a pri izgovaranju Đokovićevog imena i prezimena, ne znaju da ste iz Srbije. Više od toga ne može da se uradi u ljudskom i sportskom životu - rekao je Vladimir Cvetković

Piše:
Srbija Danas/Ekspres
27.01.2017. 15:11
Pogledajte više