OPERACIJA MEDVEDEVA OSTAVLJA NOLETA DUGO NA TRONU: Evo koliko još i kada pada rekord Štefi Graf?

02.04.2022. 19:01
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Profimedia
Koliko ovog leta može postati totalni vladar belog sporta!

Ruski teniser Danil Medvedev, zbog povrede i operacije moraće biti odustan sa terena najmanje mesec dana, a prema mnogim procenama to će potrajati i duže, stoga se nameće da će na čelu ATP liste još neko vreme zaisigurno gospodariti prvi reket sveta, Novak Đoković.

Mundijal u Kataru, US Open, Nole i Federer

Mundijal u Kataru, US Open, Nole i Federer

SRBIN U FINALU: Međedović na korak od trofeja u Turskoj

SRBIN U FINALU: Međedović na korak od trofeja u Turskoj

MEDVEDEV IDE NA OPERACIJU: Objavio i KOLIKO će odsustvovati sa terena! Rusi oduševljeni njegovim potezom

MEDVEDEV IDE NA OPERACIJU: Objavio i KOLIKO će odsustvovati sa terena! Rusi oduševljeni njegovim potezom

Porazom od Hurkača u Majamiju, Rus je izgubio šansu da pretekne našeg asa, stoga će od ponedeljka Srbin započeti svoju 364. nedelju na poziciji broj 1. Rekord Štefi Graf (377) je sve bliže, a uz malo sreće, i on će pasti ove godine.

Šta očekuje Novaka u narednim nedeljama?

Sledeći turnir na kome će igrati je Monte Karlo. Srbin sada ima 10 bodova više, a i da ne zaigra u Monaku, povećaće prednost na barem 100, pošto brani 90 bodova manje od Rusa. Uz svaku pobedu Novaka, rašće i prednost nad Danilom.

Posle Monte Karla, Srbina čeka i turnir u Beogradu, gde bez ikakve dileme dolazi po titulu, a prošle godine osvojio je svega 90 poena, pošto je poražen od Aslana Karaceva. Gotovo da nema sumnje da će Đoković i u srpskoj prestonici popraviti bodovni saldo u odnosu na prvog pratioca.

Novak Đoković / Izvor: Profimedia

Prošle sezone je na prvom turniru u Beogradu uzeo 90 bodova pošto ga je savladao Aslan Karacev, a sada će juriti sigurno bolji rezultat.

I da ne zaigra, i da ispadne na startu, posle turnira u Beogradu, Novak će imati barem 200 bodova više od Medvedeva, a svi očekujemo da će ta cifra biti znatno veća.

Onda sledi težak period za Srbina.

Medvedev je pred Rolan Garos u Madridu i Rimu sveukupno imao 135 bodova, dok je Novak u Rimu stigao do finala i do 600 poena, a u Beogradu je na drugom turniru uzeo trofej i dodao sebi 250 bodova. 

To znači da će do Rolan Garosa braniti 850 bodova, što je 715 više od Medvedeva. To znači da mu je na dva turnira u Beogradu i po jednom u Monte Karlu i Rimu dovoljno oko 500 bodova da bi Rolan Garos dočekao kao prvi na ATP listi. Naravno, u slučaju da se Medvedev vrati tek za Rolan Garos, a ne pre. 

Pravo je pitanje hoće li se Medvedev i oporaviti do Otvorenog prvenstva Francuske, ali čak i da tu bude znatno bolji od Novaka, tek posle Roland Garosa Rus će ponovo moći na prvo mesto.

Novak Đoković / Izvor: MN Press

Ako uzmemo u obzir to da će narednih pet nedelja gotovo sigurno Đoković provesti na tronu, kao i dodatnih pet (osim ukoliko Novak ne kiksne i u Monte Karlu, i u Beogradu i na Roland Garosu), a Rus se potpuno oporavi i osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske, Srbin bi mogao sredinom maja doći do svoje 373. nedelje na čelu ATP liste, a onda bi ga do totalnog rekorda delilo još svega mesec dana.

Zato, uz dobre partije, malo sreće i mogućnost da igra na turnirima, već od leta, mogli bismo gledati i zvanično čoveka koji je najduže u istoriji vladao belim sportom - Novaka Đokovića!

Najnovije vesti o najboljem svetskom teniseru možete pronaći na ovom linku - NOVAK ĐOKOVIĆ.

Piše:
Srbija Danas
02.04.2022. 19:01
Pogledajte više