OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Evo šta može da se DESI ako se Noletova loša forma nastavi (FOTO)

20.01.2017. 19:25
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Reuters
Đoković eliminisan u drugom kolu Australijan opena.

Novak Đoković je u velikoj krizi igre i rezultata u poslednjih sedam meseci koja je kulminirala eliminacijom od Denista Istomina u drugom kolu Australijan opena. Od osvajanja Rolan Garosa Srbin je zabeležio rane eliminacije sa Vimbldona, sa Olimpijskih igara i Mastersa u Parizu, kao i poraze u finalima US opena i završnog Mastersa u Londonu, kad je i predao prvo mesto na ATP listi Endiju Mareju. Đoković je u međuvremenu osvojio nedavno turnir u Dohi, ali je na putu ka tituli imao nekoliko mečeva u kojima se videlo da to nije onaj Nole od pre godinu ili dve. 

JUROHUPS PREDVIĐA: Ova DVOJICA bivših košarkaša Zvezde i Partizana biće VRHUNSKI treneri (FOTO)

UPRKOS PORAZU: Evo čime je Jelena sve ZADIVILA na AO (FOTO)

Novak Đoković / Izvor: Reuters

AKO JE ZA UTEHU: Novak je ispao, ali je zbog jedne stvari izabran za NAJBOLJEG (VIDEO)

Đokovićev zaostatak u odnosu na Endija Mareja će biti najmanje dve hiljade poena, a može drastično i da poraste. Ali, ono što posebno brine Noletove fanove je činjenica da bi Srbin mogao uskoro da izgubi i drugo mesto na rang listi. Srbin je pre Australijan opena imao između 5.500 i šest hiljada bodova više od Miloša Raonića, Stena Vavrinke i Keija Nišikorija. Sva trojica imaju veliku priliku da već posle Australijan opena smanje razliku na oko tri hiljade poena. U najgorem scenariju, ukoliko Novak doživi ranu eliminaciju i na Rolan Garosu, gde će braniti dve hiljade bodova, neko od njih bi mogao da ga prestigne i potisne na treće mesto, a u najgorem scenariju Nole može da padne i stepenik niže. 

BLISTA U ELITI: Srpkinja BEZ PREMCA u Evropi! (FOTO)

Novak na narednih šest turnira na kojima igra brani čak 5.690 bodova, dok njegovi pratioci ni upola toliko, pa Srbinu u narednom periodu sledi borba za očuvanje druge pozicije, jer mu je prvo mesto sad predaleko, pogotovo jer Marej ne brani mnogo bodova sve do Rima i Vimbldona, turnira koje je lane osvajao.

DRASTIČNA PROMENA: Jelena Janković ima novog trenera! Iznenadiće vas ko je u pitanju (FOTO)

Piše:
Srbija Danas
20.01.2017. 19:25
Pogledajte više