POMERA SVE GRANICE: Rodžer, Rafa ili Nole! Statistika POKAZUJE zašto je Đoković NAJBOLJI u istoriji!

15.09.2018. 13:19
Piše:
Srbija Danas
Srpski as osvojanjem Flešing Medouza stigao do 14. Gren Slema u karijeri.

Godinama unazad u teniskim krugovima traju prepirke ko je najbolji igrač u istoriji "belog sporta". Bilo je tu raznih šampiona, u prošlom veku bila je neizvesna konkurencija, vladari su se menjali neretko.

Čini se, ipak, da su poslednjih godina svi oni pali u senku trojice tenisera. Naime, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković izdvojili su se na večnoj listi po mnogim parametrima.

TOTALNO DRUGAČIJI OD DRUGIH: Španac OTKRIO šta Vajdu RAZLIKUJE od prethodnih Novakovih trenera (FOTO)

ZAŠTO TAKO LEGENDO? Šokiraće vas šta je Agasi rekao o Noletu, Rafi i Federeru

Novak Đoković / Izvor: Reuters

U tuči Delija i Grobara STRADAO navijač!

Ne samo zbog činjenice da su ovim redosledom osvojili najviše Gren Slem titula (Federer 20, Nadal 17, Novak 14), već da je Đoković postao najuspešniji teniser 21. veka.

Popularna Open era startovala je 1968. godine, a jedinstvenost osvajača poslednjeg US opena se vidi u ovim podacima.

Naime, Đoković je jedini teniser koji je u isto vreme bio vlasnik sve četiri Gren Slem titule i Masters trofeja. Posle osvajanja Sinsinatija, postao je jedini igrač koji ima bar jednu titulu na svih devet završnih turnira.

Istovremeno, samo je Nole od svih tenisera igrao u tri uzastopna finala na sva četiri Grend slem turnira igrao, a čak na 15 ATP takmičenja uzastopno je igrao meč za pehar.

Pre tri godine osvojio je čak šest Masters titula u sezoni, po čemu je takođe unikatan. Imao je više od 30 pobeda protiv igrača iz Top 10, a svakog od njih je savladao najmanje jedanput.

Đoković je i vlasnik rekorda po broju poena. Posle trijumfa na Rolan Garosu imao je teško dostižnih 16,950 bodova. Ne zaboravimo i podatak od 27 pobeda protiv Nadala, što je najviše trijumfa u istoriji u duelima dvojice tenisera.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
15.09.2018. 13:19
Pogledajte više