Pepe Imaz više ne savetuje Đokovića! (FOTO)

18.07.2018. 12:55
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Reuters
Najbolji srpski teniser četvrti put podigao trofej na Vimbldonu.

Još od aprila i učešća Novaka Đokovića na ATP turniru u Barseloni, na mečevima najboljeg srpskog tenisera nije bilo Pepea Imaza. Španac je izostao i sa trećeg Gren slema u sezoni, na kome je Nole četvrti put podigao pehar na Vimbldonu.

KRATKA ISTORIJA NAVIJANJA: Kako su Srbi postali fudbalski fanatici

LISTA ZARADA POSLE VIMBLDONA: Đoković dospeo na treće mesto (FOTO)

Pepe Imaz / Izvor: Profimedia

ATP UMAG: Lajović se OSVETIO velikom dužniku! Sada ga čeka mnogo TEŽI rival! (FOTO)

Srpski teniser je od Barselone odigrao pet turnira a na Vimbldonu osvojio prvi pehar posle godinu ipo dana. Odlazak Gurua gotovo se poklopio sa povratkom Marjana Vajde u Noletov stručni štab.

Kada se Slovak vraćao u Noletov boks, jedan od uslova bio je odlazak Imaza i njegovih duhovnih saveta Đokoviću. Vajda nikad javno nije pričao protiv Španca, ali uticaj gurua na Novaka je s godinama bio sve veći, što je, prema mišljenju teniskog sveta, uticalo na njegove rezultate. Srbin i Španac su ostali prijatelji, ali je saradnji izgleda definitivno došao kraj.

- Mislim da više ne sarađuju. Novakov brat Marko je u Marbelji, a tamo se preselila i Jelenina sestra Marija, pa Đokovići odu povremeno. Novak iskoristi priliku i da trenira na Imazovoj akademiji, ali mislim da više ne sarađuju. Ipak, Novak se ne odriče prijatelja, bez obzira na natpise u tabloidima. Nije takav čovek da prestane sa druženjem sa nekim o kome pišu loše. - rekao je izvor blizak teniseru za "Informer".

Nikola Pilić koji je među prvima, na početku Noletove karijere sarađivao sa Đokovićem, napominje da je saradnja sa Pepe Imazom od starta bila veliki kiks.

- Smešna kombinacija, odavno sam to rekao. Pa ja sam taj koji ga je učio kako da se postavi i onda dođe do toga da radi sa tipom koji izgovara rečenice koje niko ne razume - istakao je Pilić.

O Đokovićevim šansama na predstojećem US openu, hrvatski stručnjak kaže:

- Rekao sam vam da treba da igra turnir pred Gren Slem na travi. Još u Kvinsu se videlo da kontroliše igru. Sad je deseti na svetu i može samo napred. Očekujem da osvoji završni Masters i vrati se u TOP 5. Ne znam šta će biti na US openu. Beton je podloga koja mu odgovara i svakako će u Njujork doći kao jedan od favorita - istakao je Pilić.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
18.07.2018. 12:55
Pogledajte više