REKLI SU DA JE FEDERER POVLAŠĆEN: I Novak je imao komentar, bio je ISKREN, kao NIKADA do sada

13.11.2018. 09:05
Piše:
Srbija Danas
I Srbin i Švajcarac igraju u Londonu.

Rodžer Federer i njegov tretman na turnirima bio je nedavno tema intervjua sa Žilijenom Benetoom. Poenta priče je bila da Švajcarac "kontroliše muški tenis i da je u poslednje dve godine dobijao bolje termine mečeva u odnosu na rivale". Takođe je naveo da je Federer u sukobu interesa jer je angažovao Krega Tilija, direktora Australijan Opena, kao deo organizacionog tima Lejver kupa.

O statusu Federera, trenutno trećeg na ATP listi govorio je i njegov veliki rival, sada prvi na svetskoj rang listi, Novak Đoković.

OBJAVLJENO: Zna se protiv koga i kada TAČNO u sredu igra Novak (FOTO)

I ON JE U LONDONU: Ronaldo došao da gleda Novaka (FOTO)

- To jeste tema za debatu jer na neki način on zaslužuje specijalan tretman jer je šestostruki šampion Australijan Opena i verovatno najbolji teniser u istoriji. Ako ga on nema, ko će ga imati? Ljudi žele da vide njega na Centralnom terenu, u udarnom terminu, a to je u 19.30 na "Rod Lejver areni" - rekao je Đoković posle uvodne pobede na Završnom Mastersu u Londonu (više pročitajte OVDE). 

Objasnio je Srbin i kako i Beneto ima korist od Federerovih rezultata. 

- Razumem Žilijenovo viđenje jer ponekad stvarno izgleda da je neko favorizovan iz godine u godinu na određenim turnirima. Morate da pratite obrazac da biste istinski razumeli da li je takav slučaj ili ne. S druge strane, morate da shvatite da je Federer vodeća sila u tenisu što se tiče nagradnog fonda, pažnje i drugih stvari. Žilijen i teniseri kao što je on takođe imaju koristi od tenisa zahvaljujući Rodžeru i onome što je uradio za sport - zaključio je Đoković. 

DA LI SE ON ŠALI? Rodžerov trener izjavio da Nole nije NIŠTA POSEBNO (FOTO)

I Đoković i Federer učestvuju na prestižnom turniru u Londonu. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
13.11.2018. 09:05
Pogledajte više