"SEBI MOGU DA POMOGNEM, ALI I DA ODMOGNEM": Olga se oglasila nakon plasmana u drugo kolo RG!

30.05.2023. 16:47
Piše:
Srbija Danas
Olga Danilović / Izvor: Profimedia
Blistavi niz pobeda...

Srpska teniserka Olga Danilović govorila je na konferenciji za novinare posle plasmana u drugu rundu Rolan Garosa. Ona je u prvom kolu bila bolja od Ukrajinke Katerine Baindl rezultatom 6:3, 6:2.

UDARNI TERMIN: Poznato kad Nole igra u drugom kolu Rolan Garosa

UDARNI TERMIN: Poznato kad Nole igra u drugom kolu Rolan Garosa

DA LI ĆE NOVAK BITI KAŽNJEN ZBOG KOSOVA I METOHIJE? Oglasili se Francuzi i poslali jasnu poruku

DA LI ĆE NOVAK BITI KAŽNJEN ZBOG KOSOVA I METOHIJE? Oglasili se Francuzi i poslali jasnu poruku

BRUKA I SRAMOTA: Uništen mural posvećen Novaku Đokoviću u Orahovcu (FOTO)

BRUKA I SRAMOTA: Uništen mural posvećen Novaku Đokoviću u Orahovcu (FOTO)

- Srećna sam i zadovoljna sto sam prošla prvo kolo. Isti je rezultat kao prošle, ali se drugačije osećam, bolje, prija mi sve ovo. Idemo dalje, zadovoljna sam. Svojom igrom sam zadovoljna. Iz meča u meč držim konstantnost - rekla je Danilovićeva.

Olga je vezala devet pobeda, što joj je najveći niz u karijeri.

- Verovatno najbolji rezultat u karijeri. Srećna sam što imam konstantnost, što držim to svoje, radim iz meča u meč, razvijam igru, igram agresivno. Definitivno se osećam bolje i samim tim mislim da mi to daje samopouzdanje. Verujem u svoje telo, sebe. To je najveća razlika u odnosu na prošli put.

Naredna rivalka biće joj bolja iz duela Jasmin Paolini i Sorane Kirstee.

- Slično igraju. Sve su vrhunske igračice. Ne možeš da biraš, svaka je teška na svoj način. Od sutra ću da razmišljam o njima. Kirstea ima dobru sezonu. Paolini dolazi sa pobedama na turnir. Trenirala sam sa obe više puta. Mislim da će biti sličan meč kao danas. Možda su agresivnije nego ova danas.

U Olginom boksu je viđena i bivša teniserka Agneš Bukta, koju je predstavila.

- Igrala je tenis pre. Mađarica. Ona je tu kao pomoć, prijatelj. Nije trener. Znamo se dugo, prija mi što je tu.

Olga kaže da tenis morate da volite ukoliko želite da to bude vaš posao.

- Prvenstveno mora da se voli. Kad nisi tu biće, srcem, neće ni nec da pređe kad treba da pređe. Veći su pritisci, imaš veću organitaiju. To je cirkus koji premeštaš sa mesta na mesto. To je najveći prelaz. Neko se bolje snađe, neko lošije. Treba da se navikneš na to. Da umeš da držiš prostor sama sa sobom, ali ima i taj haos sa druge strane. Sada sam uspela da nađem. Najviše sama sebi mogu da pomognem, ali i da odmognem (smeh).

Srpska teniserk je prokomentarisala i lepu podršku sa tribina.

- Prošle godine su bili tu, i na juniorskim... Prija. Naši ljudi vole sport. Znaju tenis, umeju da navijaju. Mnogo je lepo, pune su tribine. Ja uživam u tome. Daje mi pozitivnu energiju.

Danilovićeva kaže da bi na velikoj sceni uskoro mogli da dobijemo još neke teniserke.

- Imamo mi vrlo dobre igračice. Lola Radivojević, Mia Ristić. Ima potencijal, prelepu igru. Blizu je Grend slemova. Svako ima svoj put. Možda je i greška reći da je neko super ili nije. Mia je imala izvanredne rezultate na Fed kupu, dobila je igračice bolje plasirane od nje. Ima stabilnost. Njih dve bih izdvojila. Volela bih da su ovde sa nama - istakla je Olga Danilović.

 

Pogledajte još fotografija Olge Danilović

 

Piše:
Srbija Danas
30.05.2023. 16:47
Pogledajte više