SEČA FAVORITA U MELBURNU: Nema kraja SENZACIJAMA! Posle Noleta, ISPAO i treći igrač sveta!

23.01.2018. 09:48
Piše:
Srbija Danas
Rod Lejver Arena / Izvor: Profimedia
Veliko iznaneđenje i u ženskoj konkurenciji.

Posle eliminacije Novaka Đokovića, Dominika Tima i Stena Vavrinke, još jedan veliki favorit završio je učešće neočekivano pre vremena na Australijan openu! Za novu senzaciju, pobrinuo se Britanac Kajl Edmund (49. teniser planete), koji je rezultatom 3:1 izbacio trećeg igrača sveta Grigora Dimitrova iz Bugarske (po setovima 6:4, 3:6, 6:3, 6:4).

VILANDER: Novak je bio dobar, vratiće se ako to zaista bude želeo!

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU PRED SRBIMA: Možda me ponovo čeka duža pauza!

Grigor Dimitrov / Izvor: Profimedia

POSLE PORAZA ĐOKOVIĆA: Obradović ŽESTOKO OPLEO po Agasiju i Štepaneku (FOTO)

Britanac je prvo učešće u četvrtfinalu obeležio na maestralan način. Napravio je iskorak dalje i postao tek šesti igrač sa ostrva, kome je pošlo za rukom da uđe među četiri najbolja na Gren-Slemu, još od 1968. kada je tenis priznat kao profesionalni sport. Prethodno su to uspeli Endi Mari, Greg Rusedski, Džon Lojd, Rodžer Tejlor i Tim Henman.

- Neverovatan osećaj. Ne razmišljaš o tome dok igraš, ali jeste nešto na šta si poseban. Kao dečak sam se ugledao na sve njih - rekao je Edmund posle velike pobede nad Bugarinom.

Za plasman u finale, Kajl će se boriti protiv boljeg iz okršaja Španca Rafaela Nadala i Marina Čilića iz Hrvatske.

Veliko iznenađenje desilo se i kod žena. Elisa Mertens pregazila je četvrtu nositeljku Elinu Svitolinu iz Ukrajine sa 6:4, 6:0. U svom prvom finalu na Gren-Slemovima, Belgijanka će igrati protiv pobednice meča Karoline Voznijacki i Karle Suarez Navaro iz Španije.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
23.01.2018. 09:48
Pogledajte više