SJAJNO PRIZNANJE ZA NOVAKA: Srbija ukazala VELIKU ČAST Đokoviću! Kralj tenisa dobio POŠTANSKU marku

16.12.2021. 16:18
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Profimedia
Fenomenalno.

Pošta Srbije predstavila je danas jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih markica: "Tenis: Novak Đoković, prvi reket sveta".

"MOJ NAJVEĆI RIVAL JE RODŽER FEDERER" Nadal dao mnogo direktnih odgovora, nije hteo da uvija

"MOJ NAJVEĆI RIVAL JE RODŽER FEDERER" Nadal dao mnogo direktnih odgovora, nije hteo da uvija

POVREDA JE BILA JAČA: Veliki favorit propušta Australijan Open (FOTO)

POVREDA JE BILA JAČA: Veliki favorit propušta Australijan Open (FOTO)

PA TO JE ČISTA FANTAZIJA: Iz Australije imaju VAŽNU poruku za Novaka, ima veze sa vakcinom (VIDEO)

PA TO JE ČISTA FANTAZIJA: Iz Australije imaju VAŽNU poruku za Novaka, ima veze sa vakcinom (VIDEO)

Prvi put u filatelističkoj istoriji Srbije na markama je predstavljen sportista – pojedinac, najbolji teniser današnjice i najbolji sportista u istoriji srpskog sporta, veliki humanista i filantrop, čija je fondacija, između ostalog, pomogla rekonstrukciju 48 vrtića i obezbedila podršku u radu za 2.200 učitelja i nastavnika širom Srbije.

Zoran Đorđević i Novak Đoković / Izvor: Foto: Vuk Branković

- Za Poštu Srbije je čast da u godini koja je najznačajnija za karijeru Novaka Đokovića, predstavi filatelističko izdanje posvećeno našem najboljem sportisti svih vremena. Pošta kao nacionalna institucija na ovaj prigodan način odaje priznanje i zahvalnost države Novaku Đokoviću za njegova sportska postignuća i sve što svojim javnim i humanitarnim radom čini za dobrobit građana naše zemlje i njen ugled u svetu. Pored toga, zajedničkim radom, idejama i zalaganjem nastojaćemo da na svim poljima doprinesemo boljem životu svih naših građana - rekao je Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije i nastavio:

- Verujemo da će ova jedinstvena poštanska marka, ne samo zabeležiti i sačuvati njegove uspehe za buduće generacije, već i da će dati podstrek mladim ljudima da daju svoj maksimum u svim sferama života. Uz zahvalnost Novaku na časti koju nam je ukazao današnjim pristutvom na svečanosti u PTT muzeju, u ime zaposlenih u Pošti želim mu još mnogo uspeha u karijeri. Verujem da će Novakova fondacija i Pošta Srbije, o čemu smo razgovarali i dogovorili, raditi od danas zajedno na dobrobit svih građana - istakao je Zoran Đorđević.

Marke prikazuju Novaka Đokovića na teniskom terenu i njegove sportske uspehe: 350 sedmica na prvom mestu ATP liste, sedam puta broj 1 na kraju kalendarske godine, osvojenih 20 grend slem titula i 37 Masters turnira, 86 ATP turnira, jedini u "otvorenoj eri" koji je najmanje dva puta osvojio svaki grend slem – Australijan open (9), Rolan Garos (2), Vimbldon (6) i US open (3) i, posle Roda Lejvera, jedini sa četiri grend slem titule u nizu, pet puta osvajač završnog mastersa ATP tura, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Dejvis kupa, ATP kupa, i četiri puta najbolji sportista sveta.

Novak Đoković / Izvor: Foto: Vuk Branković

Umetničku realizaciju potpisuje Boban Savić, kreator maraka Pošte Srbije.

- Hvala Pošti Srbije na ovoj inicijativi koju sam doživeo i kao nastojanje da se oživi tradicija pisanja pisama i razglednica i drago mi je da mogu da pružim svoj doprinos tome. Naša Fondacija svakodnevno dobija mnogo pisama od dece i njihovih nastavnika širom Srbije, kojima je potrebna pomoć i podrška u ranom razvoju i obrazovanju. Mi želimo, i tome smo svakodnevno posvećeni, da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću i uslove da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Zajedno ćemo se truditi da što pre dođemo do rezultata, a drago nam je što nam se u tome pridružuje sve veći broj partnera, uključujući i Poštu Srbije - bio je oduševljen Novak Đoković.

Najnovije vesti na temu Novak Đoković čitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
16.12.2021. 16:18
Pogledajte više