SRĐAN ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Zapadni svet ne voli Novaka, ali on se ZAINATI i pokaže da je od ČELIKA (FOTO)

04.11.2018. 12:36
Piše:
Srbija Danas
Srđan Đoković / Izvor: MN Press
Moraju da ga poštuje i cene.

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, kaže da se i u polufinalu mastersa u Parizu protiv Rodžera Federera (2:1) videlo da zapadni svet nije naklonjen srpskom asu. Đoković je, govoreći o periodu kada je Novak bio van forme, rekao da se njegov sin često inatom borio protiv svih nedaća.

NEKOLIKO SATI PRED MEČ SA ĐOKOVIĆEM: Kačanov ima VAŽNU poruku za Novaka! (FOTO)

NI JELENA, NI STEFAN: Da li znate ko je PRVI čestitao Noletu pobedu nad Rodžerom! (FOTO)

- Komentari su pogađali Novaka. Nije bilo lako ni njemu ni njegovoj porodici. On je deo srpskog naroda, mi smo poznati inadžije. I tamo preko kad navijaju protiv njega, on se zainati i pokaže da je od čelika. Kao na meču protiv Rodžera u Parizu. Nažalost, taj zapadni svet ga ne voli. Oni ga strašno poštuju i cene njegove uspehe, ali ga ne vole. Moraće da se pomire s tim da je on najbolji i da će biti najbolji u istoriji tenisa. To je sigurno. Jedan od najboljih sportista ikada. A zašto u Kini igra najbolje i zašto se tamo najbolje oseća? Zato što tamo oseća ljubav. Oni ga stvarno vole -  rekao je gostujući na TV Prva Srđan Đoković.

Đoković otkrio zašto je njegovo rivalstvo sa Federerom POSEBNO

Đoković je verovao da će se Novak brzo vratiti u vrh, ali bilo je onih koji nisu verovali da će vratiti na tron.

- Očekivao sam da se Novak brzo vrati na tron. Ja sam optimista u životu. Poznajući njega i njegov mentalni sklop, apsolutno sam bio ubeđen da će povratak biti brz. Teško je kada se pojave komentari koji osporavaju Novaka, ali oni su manjina i neću više o njima da pričam. Oni su nezadovoljni svojim životom, ne znaju šta će sa sobom. Umesto da im nečiji uspeh bude stimulans, oni nipodaštavanjem tuđih uspeha pravdaju svoje neuspehe.

Ali, Srđan kaže da su Novakovi kritičari nebitni, jer on iza sebe ima veliki broj navijača koji ga podržavaju.

- Ogromna većina bodri Novaka, oni su palili sveće, molili se za njega. To je ta pozitivna energija koja je iz naroda proistekla i doprinela da se povratak dogodi brzo.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.

Piše:
Srbija Danas
04.11.2018. 12:36
Pogledajte više