SRĐAN O ŠANSI DA NOLE ZAIGRA U MELBURNU: Ne verujem ništa Australijancima, dok Novaka ne vidim na terenu

15.11.2022. 12:48
Piše:
Srbija Danas
Srđan Đoković, Novak Đoković / Izvor: MN Press
Ni kad darove nose...

Otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan, istakao je da ne veruje Australijancima, iako su tamošnji mediji preneli da će naš as dobiti vizu i moći će da se takmiči na prvom grend slemu u 2023. godini.

NOVAK JASAN: Svestan sam toga

NOVAK JASAN: Svestan sam toga

KAD SE SASTANU ĐOKOVIĆ, ALEGRI I STANKOVIĆ: Novak imao posebnu podršku u Torinu (VIDEO)

KAD SE SASTANU ĐOKOVIĆ, ALEGRI I STANKOVIĆ: Novak imao posebnu podršku u Torinu (VIDEO)

Podsetimo, ministar za migraciju Australije Endrju Džils ukinuo je zabranu srpskom teniseru, te će Novak Đoković tako moći da igra na Australijan openu i da početkom 2023. godine osvoji deseti trofej u Melburnu.

- Ne verujem Australijancima ništa. Dok ne vidim Novaka na terenu kako igra prvi meč, nemam poverenja u njih. Kako da im verujem? - pita se Srđan.

Srpskom teniseru je nakon što je deportovan početkom 2022. godine, zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine. Trogodišnja zabrana dolaska u Australiju stupila je na snagu čim mu je ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ukinuo vizu. Ona je sada ukinuta. 

Novak Đoković / Izvor: Profimedia

Đoković je početkom godine prošao torturu u Australiji, jer nije primio vakcinu protiv korone. Pre dolaska u Melburn dobio medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili.

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Međutim, oduvek podržavam slobodu izbora šta stavljate u sopstveno telo - rekao je Novak tada.

Australija je ipak dobila novo rukovodstvo, koje je već nedeljama slalo pozitivne signale, da je spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju. Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen je, a novi ministar Endrju Džils omogućio je Novaku da se naredne godine takmiči na prvom grend slemu u sezoni

BONUS GALERIJA

Piše:
Srbija Danas
15.11.2022. 12:48
Pogledajte više