VILANDER SE POKRIO UŠIMA I PRIZNAO: Novak može da bude NAJBOLJI igrač svih vremena (FOTO)

10.09.2018. 08:34
Piše:
Srbija Danas
Mats Vilander / Izvor: Profimedia
Đoković u Njujorku stigao do 14. Grend slem titule.

Mats Vilander je tokom poslednjih meseci postao jedan od najvećih navijača Novaka Đokovića. Bio je toliko oduševljen pobedom u Njujorku pa je rekao da može da postane najbolji teniser svih vremena. Došao je do 14. Grend slem pehara u svom 23. finalu, pa se sada izjednačio sa idolom Pitom Samprasom na večnoj listi.

NOVAK JE KRALJ NJUJORKA: Još jednom je pokazao da je ŠAMPION, Đokovićeva izjava će vas oduševiti

NOVAK POBESNEO: Argentinski navijači provocirali Đokovića, on im sočno odgovorio KAKO SAMO SRBI ZNAJU! (VIDEO)

- Kretanje mu je izuzetno, stiže na svaku lopticu, u glavi je veoma jak i izgleda kao 'ljudski zid'. Kada govorimo o teniskim rekordima, treba govoriti o Đokoviću kao nekome ko ih iznova postavlja. Uz njega su Rodžer Federer i Rafael Nadal - objasnio je Vilander šta Đokovića odvaja od ostalih igrača.

SVI SU GLEDALI SAMO U NJU: SUPERSEKSI manekenka bodrila Đokovića u finalu US opena (FOTO)

- Setimo se Indijan Velsa i Majamija, pa Rolan Garosa kada je izgubio od Marka Čekinata. Nije se očekivalo da će uopšte moći da osvaja grend slemove. Takođe, treba se podsetiti i 2015. i 2016. godine kada je dominirao, ali sada je mnogo svežiji. 

Osvrnuo se potom na sam meč i dodao kako je srpski as odigrao izuzetno pametno. 

-  Đoković je na početku igrao taktički mnogo pametnije, Huan Martin je čekao da sve reši servisom, dok je u drugom setu bio bolji igrač. Ponekad se videla snaga Delpovog forhenda. Igrao je finale posle devet godina, ali Novak je kompletan teniser. Pametno je birao trenutke kada će izlaziti na mrežu. Postoji razlika u nijansama kada su najveći igrači u pitanju. Talenat nesumnjivo postoji, ali najveće odvaja ono što najbolji mogu da izvuku kao iznenađenje.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
10.09.2018. 08:34
Pogledajte više