ZAPAMTITE TO PREZIME: Kecmanović ostavio odličan utisak na mastersu u Majamiju, ali poražen od Istomina

23.03.2018. 07:34
Piše:
Srbija Danas
Miomir Kecmanović / Izvor: Profimedia
Talentovani Srbin dobio priliku da igra na prestižnom turniru.

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je na startu mastersa u Majamiju od Uzbekistanca Denisa Istomina rezultatom 7:5:64. Osamnaestogodišnji Srbin ostavio je, ipak, odličan utisak u duelu sa igračem koji je prošle godine elminisao Novaka Đokovića na Australijan openu.

ATP MAJAMI: Ne pomaže ni Đoković, Troicki eliminisan i u dublu (VIDEO)

ATP MAJAMI: Lajović preokretom do drugog kola, sledi Australijanac (FOTO)

Kecmanović je dobio „specijalnu pozivinicu“ za turnir na Floridi, s obzirom na to da je polaznik čuvene teniske akademije Nika Bolitijerija i uopšte nije razočarao na najvažnijem turniru u karijeri u seniorskoj konkurenciji.

Srbin, koji je trenutno 179. igrač na ATP listi, pružio je snažan otpor protivniku, koji je 85. teniser sveta. Kecmanović je u prvom setu imao brejk prednosti, vodio je sa 3:1, ali je Uzbekistanac uzvratio i izjednačio na 3:3. Do 12. gema nije bilo brejkova, mada je Kecmanović imao tri šanse da oduzme servis rivalu u sedmom gemu.

Istomin je pri rezultatu 6:5 načinio novi brejk i dobio prvi set sa 7:5 posle 50 minuta borbe. U drugom delu igre, Miomir je gubio sa 4:1, uspeo da izjednači na 4:4, ali nije imao snage za preokret, 6:4 za Istomina posle ukupno sat i 38 minuta igre.

Kecmanović je u svakom slučaju i pored poraza ostavio pozitivan utisak u Majamiju.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
23.03.2018. 07:34
Pogledajte više