TENISER Radmilo Armenulić je nekada voleo ČUVENU PEVAČICU: Sa suprugom obilazi njen grob i svakodnevno sluša njene pesme!

04.06.2021. 07:00
Piše:
Srbija Danas
Radmilo Armenulić / Izvor: MN Press
Sve je prekinula saobraćajna nesreća.

Turbuletna ljubavna veza, ali i brak Silvane i Radmila Armenulića punila je novinske stupce tada, a i sada, 40 i više godina nakon smrti lepe jugoslovenske pevačice. Radmilo, koji sa Silvanom ima ćerku Gordanu, profesorku matematike, nastavio je život sa nekadašnjom glumicom Mirom Peić. Radmilo se nakon Silvanine smrti oženio Mirom, ali je prvo sačekao da se najpre uda njegova i Silvanina ćerka Gordana, pa je tek onda on stao pred matičara.

- Nisam želeo da je povredim. Hteo sam da ona ima svoj brak, a kod mene je to bila formalnost. Zbog njene pokojne majke sam hteo da pokažem strpljenje. Moja sadašnja žena i ćerka se dobro slažu. One su prijateljice - rekao je ranije Armenulić koji čak sa Mirom, kako su pisali ranije mediji, zna da obiđe Silvanin grob. 

Silvana Armenulić / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/ Jugoton Music

 - Uvek mi je teško kad moram da pričam o njenoj pogibiji. Praktikujem da na groblje odem dva-tri dana pre godišnjice. Tako je bilo i ovaj put. Sa suprugom sam proteklog vikenda bio na groblju, a danas smo kod kuće upalili sveću. Svaki dan slušamo njene pesme. Silvana mi je ostala u lepom sećanju. Trudim se da nesreću koja se dogodila na današnji dan zaboravim. Toliko toga sam ispričao o Silvani da bih samo ponovio sve lepe reči koje imam o njoj da kažem. Kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna - rekao je pre tri godine Radmilo.

Podsetimo, Silvana Armenilić je poginula 10. oktobra 1976. Sa njom je poginuli i njena sestra Mirjana (Merima) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio auto.

 

 

Piše:
Srbija Danas
04.06.2021. 07:00
Pogledajte više