Zvezdaši posetili Institut za onkologiju

25.04.2018. 14:10
Piše:
Srbija Danas
FK Crvena zvezda / Izvor: Foto: crvenazvezdafk.com
Obeležen Međunarodni dan Fudbala i prijateljstva.

U svetu se obeležava Međunarodni dan Fudbala i prijateljstva, a predstavnici Crvene zvezde Vujadin Savić i Luka Adžić, zajedno sa ambasadorima projekta "Fudbal za prijateljstvo" Milanom Kalinićem, mladim fudbalerom Crvene zvezde Kostom Nedeljkovićem i mladom novinarkom Lucijom Obradović, posetili su decu na Institutu za onkologiju. Decu koja se bore sa teškom bolešću obradovala je poseta i prilika da se upoznaju i druže sa poznatim zvezdašima. Oni su posvetili punu pažnju mališanima, kojima su ujedno uručili i mnogobrojne poklone, ne bi li im ulili što više optimizma da izdrže i pobede u teškim danima.

Desetina hiljada dece i odraslih su učestvovali u prijateljskim fudbalskim susretima, otvorenim treninzima, javnim grupnim tematskim okupljanjima, maratonima i ostalim sportskim događajima. Učesnici ove izuzetne globalne manifestacije su tom prilikom dobili i zvaničnu podršku od strane poznatih profesionalnih fudbalskih asova, trenera, TV voditelja, medijskih ličnosti, umetnika i državnih institucija.

OVO JOŠ NISTE VIDELI! Ben će biti HIT na meču protiv Čukaričkog, a sve zbog JEDNOG detalja (VIDEO)

ZVEZDA MISLI NA BUDUĆNOST: Njih DVOJICU čekaju novi UGOVORI! (FOTO)

Održavanje "Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva" je po prvi put objavljeno 2014. godine od strane mladih ambasadora međunarodnog društveno-odgovornog projekta za decu "Fudbal za prijateljstvo", zvanično podržanog od strane FIFA i UEFA. Tokom ovog dana, svako ko uvažava i živi po osnovnim vrednostima ovog projekta - kao što su jednakost, poštovanje za kulture drugih i suživot u miru - vezuje oko svoje ruke plavo-zelenu "Narukvicu prijateljstva" simbol projekta. Plavi končić na narukvici predstavlja mirno nebo, a zeleni - fudbalski teren, prostranstvo dostupno svakome.

- Ponosni smo što ćemo predstavljati našu zemlju među 211 zemalja sveta, i unapred se radujemo sticanju novih prijatelja, igri i druženju na terenu i van njega. U Moskvi ćemo, kao što smo to uradili i danas sa našim vršnjacima iz udruženja „Uvek sa decom” na onkologiji, jednim glasom promovisati humanitarna načela ovog projekta, kao prava i najveća svetska porodica fer-pleja, razumevanja, tolerancije i zdravog duha - izjavila je Obradović, mlada novinarka u ime dečijih Ambasadora projekta iz Srbije.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
25.04.2018. 14:10
Pogledajte više