Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРИПРЕМА ЧОКОЛАДЕ "СРБИЈАНКА" КОШТА 15.000 ЕВРА: Плаћа се чак и њен изглед (ВИДЕО)

05.04.2024. 19:53
Пише:
Србија Данас/Курир
čokolada
чоколада / Извор: ТикТок Printscreen/srbijanka_cokolada

Хиљаду динара за 125 грама.

За читав процес припреме једне специјалне чоколаде у Србији потребно је око 15.000 евра. Њен посебан облик направљен помоћу специфичних калупа чини је једном од најскупљих на нашем тржишту, чија је цена за 125 грама 1.010 динара.

- Да бисте направили једну овакву чоколаду, потребно је неколико ствари. Неопходни су калупи од пластике, а да би се ти калупи направили потребни су алати који се праве од челика. Један такав је тежак од 200 до 400 килограма, и потребне су велике количине калупа - објашњава се на ТикТоку.

Како наводи, за неку мању производњу потребно је 100 калупа, а један кошта 20 евра.

- Поред калупа и чоколаде које морамо да направимо количински доста, да бисмо могли да изађемо на тржиште, потребне су и кутије. Оне, такође, нису стандардне, за њих се ради посебна штампа и посебни алати, а за све то нам је потребно око 15.000 евра - закључује произвођач.

Извор: Србија Данас/Курир/М.А.