ПРИПРЕМА ЧОКОЛАДЕ "СРБИЈАНКА" КОШТА 15.000 ЕВРА: Плаћа се чак и њен изглед (ВИДЕО)
Хиљаду динара за 125 грама.
За читав процес припреме једне специјалне чоколаде у Србији потребно је око 15.000 евра. Њен посебан облик направљен помоћу специфичних калупа чини је једном од најскупљих на нашем тржишту, чија је цена за 125 грама 1.010 динара.
- Да бисте направили једну овакву чоколаду, потребно је неколико ствари. Неопходни су калупи од пластике, а да би се ти калупи направили потребни су алати који се праве од челика. Један такав је тежак од 200 до 400 килограма, и потребне су велике количине калупа - објашњава се на ТикТоку.
Како наводи, за неку мању производњу потребно је 100 калупа, а један кошта 20 евра.
- Поред калупа и чоколаде које морамо да направимо количински доста, да бисмо могли да изађемо на тржиште, потребне су и кутије. Оне, такође, нису стандардне, за њих се ради посебна штампа и посебни алати, а за све то нам је потребно око 15.000 евра - закључује произвођач.
Извор: Србија Данас/Курир/М.А.