Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРБИН ПЛАТИО ЛЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ 14.000 ЕВРА, А КУЋИ СЕ ВРАТИО БЕСАН: Многе је изнервирао причом о овом свом искуству

30.08.2023. 17:51
Пише:
Србија Данас/БизПортал
more
море / Извор: Фото: Shutterstock, Унспласх

Србин отишао на лукс летовање у Грчкој од 14.000 евра, вратио се бесан – а због његове објаве горе мреже.

У популарној Фејсбук групи у којој се преносе мишљења са грчких летовалишта, осванула је објава, која је наишла на прегршт коментара.

ЦЕО ГРАД ПОРЕД МОРА НА ПРОДАЈУ: Има само један кафић и ДВА СТАНОВНИКА (ВИДЕО)

ЦЕО ГРАД ПОРЕД МОРА НА ПРОДАЈУ: Има само један кафић и ДВА СТАНОВНИКА (ВИДЕО)

У ОВОМ СРПСКОМ ГРАДУ МАЈКАМА ДУПЛО ВЕЋА ПОМОЋ: Са 20.000 на 40.000, плус ваучери од 30.000 динара

У ОВОМ СРПСКОМ ГРАДУ МАЈКАМА ДУПЛО ВЕЋА ПОМОЋ: Са 20.000 на 40.000, плус ваучери од 30.000 динара

Момировић: Трговишту и Медвеђи обезбедили смо 11 тона евро дизела и бензина као помоћ током санирања последица поплава

Момировић: Трговишту и Медвеђи обезбедили смо 11 тона евро дизела и бензина као помоћ током санирања последица поплава

Изгледа велики број људи и не верује у причу коју ћемо пренети у целости.

- Пре пар дана девојка и ја смо се вратили са летовања у Грчкој. Ја нисам љубитељ Грчке, али девојка јесте. Због ње сам решио да ипак пређем преко неких својих лоших искустава али само ако идемо на неку луксузнију варијанту. Она је изабрала Крит и објекат који нећу помињати због могућности да ћемо са њима ући у правни спор, али има 5 звездица на северо-западу острва и део је познатог светског ланца. Било смо 2 недеље и цена за нас двоје за 14 дана је била плус минус 14000 еура – почео је своју исповест члан групе Грчка инфо и одмах додао напомену.

-Да се одмах разумемо, добро зарађујемо и имамо новца, на летовање увек дамо сличну цифру али нисмо неко ко се разбацује и ко новац не цени. Ово је требало да буде опуштено летовање у феноменалном ресорту са свим могућим и немогућим додатним стварима укљученим у цену.

Пар је ишао колима и већ на старту били су изненађени дочеком у хотелу. У наставку су се негативна искуства низала – од третмана запослених, до понашања других гостију.

- Ишли смо аутом јер ја волим да возим и после дугог пута, очекивао би човек да ће вас барем са чашом воде дочекати. Али не, нема ништа, вештачки осмеси свуда. Момчићу који је однео торбе сам дао 20 еура и верујте ми да ме је погледао као да сам највећа шкртица на свету. Такав став запослених је остао све до краја летовања.Где год се окренете, неко ће да се понуди да уместо вас одради шта год сте наумили. То није проблем, али јесте што свако очекује да за то добије неки динар. И то не неки, јер се на 5 до 20 еура мрште. Замислите да сваки пут кад вам конобар донесе пиће ви дате 20 или више еура. Садржаји који нуди су углавном доступни али ако желите да се трљате о непознате полуголе људе. Јер забога, не могу ја да закажем неки спа за себе и девојку на сат времена већ је то регулисано тако да било када било ко може да дође. И сад, замислите сцену где смо она и ја у спа џакузију и појављују се два матора Немца и без питања улазе и седају у исти џакузи. Масажу смо успели да имамо једном јер би сваки пут бар њих петоро чекало. Све у свему, од тих додатних активности нисмо успели скоро ништа да искористимо.Храна је прича за себе. Има заиста толико различитих ствари да не бих могао да набројим све. Али, нема допуне ако се нешто поједе. И сад замислите гомилу људи који, кад се избацују јела за ручак, стоје у реду као у школсјкој кантини и гурају се ко ће први да дође до стејкова, кавијара и сличне хране. Невероватно понашање за некога ко је летовање платио и до 50000 еура, колико су најскупљи апартмани –  констатовао је.

Ипак, највише га је, каже, разбеснело оно што се десило на крају.

– На крају, када смо кретали, видео сам ми је на ауто цурело нешто као нека маст и да је боја оштећена. Срећа па се задржало само на једном делу хаубе и да се није ширило даље, али то је трошак реда величине од 3000 еура па навише, зависи шта мора да се ради. Пријавио сам а они су, замислите сад, у знак извињења спаковали клопу за пут. Ја сам се заинатио, звао полицију, тражио снимке са камера да се види како је дошло уопште до тога да та маст заврши на мојој хауби а одавде смо ангажовали локалног адвоката по препоруци, који ће за проценат од наплаћеног износа да води случај, ако се одлучимо да га покренемо.

Која је понета младићевог излагања, питали су се сви у дотичној Фејсбук групи.

-Све у свему, поента мог поста је да ма колико платили летовање, увек може да буде лоше или далеко од онога како сте планирали. Овај објекат на bookingu има оцену 9.0, али се пазите тога ко је давао оцене, јер за просечног Немца или Холанђанина, којих је било највише, добро летовање не значи исто као и нама- истакао је, а његов пост изазвао је праву буру међу другим члановима групе.

Једни су шокирани износом који је наводно дао за летовање у Грчкој, други мисле да је цела прича измишљена…

"Јел се жалите или хвалите? Клопу су вам спаковали за пут вероватно да надокнаде то што вам нису давали репете“; "Hmm занимљиво ја сам био пре две године на истом Криту за износ две особе 1700 еура, ишли наравно авионом ауто рентали 10 дана 400 еура провели се као цареви сваки дан друга плажа. Што се тиче хотела услуга врх избацују се јела нема гурања све ок. Џаба паре ако не знаш сам себи да угодиш више среће други пут“; "И онда си се пробудио а вода у лавору се охладила и цури са стране“; "Мислим да измишљаш. Тренутно смо на Родосу, хотел има 5 звездица. Персонал прељубазан. Немци нису нешто великодушни што се тиче бакшиша, ми смо поделили свима којима мислимо да треба по пар евра. Професионални ,љубазни И услужни“, "Знао сам да је троловање после прве реченице, али сам свеједно прочитао до краја. Мислим да имам превише слободног времена“; "Господин лобира за Паралију!“; "Толико непотребног у овом посту. На сам почетак кад кренете тако „надрндано“ на пут, нигде се нећете провести лепо. Грчка се не доживљава по скупим хотелима и резортима, већ по духом и лепотом коју та земља има. Тако да уопште није важно каква вам је била храна и дали су се намргодили сви којима сте дали 20е бакшиш. Правило каже како зрачиш, тако привлачиш. Људи који воле Грчку прођу и са пуно мање, али врате се пуног срца. Ви огорчени, и још тањи за 14.000е. Могу само да вам честитам", нанизало се на стотине коментара пре него што су администратори ове Фејсбук странице закључали младићеву објаву..