ЗА РУКОМ МУ ЈЕ ПОШЛО НЕШТО САСВИМ НЕОБИЧНО: Уместо ракије кроз српски казан је потекло мексичко пиће! (ФОТО)
Биљка која долази из породице љиљана и врло је специфичних карактеристика, а чак је слађег укуса од меда!
Када се спомене Шумадија, углавном је прва асоцијација на винограде или и традиционалну ракију од шљиве која се преноси са колена на колено, али Драгану Јовановићу надомак Тополе, ових дана кроз казан потекло је сасвим необично пиће, и то од биљке агава које се производи на јужноамеричком континенту.

МУКА УДАРИЛА НА СРПСКЕ ВОЋАРЕ! Милосављевићи остали без рода, а жупски виногради ове године "причају тужне приче"

"ДОЛАРУ СЕ ЛОШЕ ПИШЕ" Мрачне прогнозе аналитичара за америчку валуту

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ОТПЛАТИ КРЕДИТА! Погледајте рачуницу на примеру од 500.000 динара и колико ћете уштедети
- Лист агаве се исецка на ситне комаде, уситнио сам их додатно у муљачу за грожђе, дода се квасац и вода. После превирања приступа се печењу као и осталих ракија и од једног казана добије се око 18 литара чисте текиле. Укус је идентичан као и индустријска текила која се може купити у трговинама, код нас се слабо конзумира - казао је Драган Јовановић познати произвођач ракије из села Загорица.
Агава је биљка слична кактусу али није, долази из породице је љиљана и врло је специфичних карактеристика.
- Њен веома меснати лист садржи сок који има слађи укус од меда, веома је лековита биљка. Годинама је у мом дворишту и увек је ту била као украс, али сам недавно од пријатеља сазнао како се прави познато пиће текила и онда сам се одлучио да покушам - додао је Јовановић.
Текила се послужује са сољу и кришком лимуна, док у Мексику се конзумира са сангријом, слатким, зачињеним пићем од наранџиног сока, а додаци могу бити и од парадајза или чилија, тако да се наизменично пију једнаке количине текиле.

РАДНИЦИ ФИЈАТА ОД СУТРА НА ПЛАЋЕНОМ ОДСУСТВУ: Примаће накнаду од 65 одсто зараде

ХАРВАРД ПОТВРДИО ЕКОНОМСКУ МОЋ СРБИЈЕ: До 2028. ћемо се брже развијати од региона, али и од неких чланица ЕУ

СРБИ ИПАК МОГУ У ГРЧКУ! Девет начина да већ сутра једете гирос на плажама сунчане Хеладе

РАСТ ЦЕНА КУКУРУЗА И ПШЕНИЦЕ: Ко су купци српских житарица?

Турци имају своје методе за СУОЧАВАЊЕ СА КРИЗОМ: Уместо девиза у "СЛАМАРИЦАМА" ЧУВАЈУ ЗЛАТО