Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Нордеус улаже 3 милиона долара за покретање фондације посвећене подршци образовању

03.06.2021. 12:12
Пише:
а.е.
Nordeus
Нордеус / Извор: Фото: Нордеус

Помоћ деци да остваре свој потенцијал и постану шампиони у дигиталној економији сутрашњице

Гејминг компанија Нордеус основала је фондацију, са почетним буџетом од 3 милиона долара, како би подржала развој образовања у Србији. Надовезујући се на оно што су друге организације и институције већ постигле у оквиру образовања, Нордеус жели додатно да подржи развој креативности и иновација у школама, фокусирајући се на квалитет учења и употребу дигиталних технологија. Фондација ће настојати да подржи интердисциплинарни приступ образовању који децу ставља у средиште образовног процеса.

- Квалитетно образовање је основа будућег успеха сваког детета, али и темељ одрживог развоја наше државе и друштва. Као такво, унапређење квалитета образовања које развија компетенције, вештине и знања потребна за живот у 21. веку, одговорност је свих нас - рекао је Бранко Милутиновић, суоснивач и генерални директор Нордеуса - Својој деци дугујемо образовање које ће им донети бољу будућност, овде у Србији.

Nordeus
Нордеус / Извор: Фото: Нордеус

Највећа инвестиција компаније Нордеус до сада

Компанија Нордеус до сада је улагала у пројекте подршке деци у раним фазама живота, од кампање  , којом су опремљена неонатална одељења широм Србије како би бебе могле да лакше започну живот, кроз развојна саветовалишта у домовима здравља, до сарадње са УНИЦЕФ-ом Србија на креирању Халобеба апликације која помаже родитељима у раној фази развоја њихове деце. Нордеус је за подршку најмлађима и њиховим родитељима током протеклих 10 година инвестирао више од милион долара, а инвестиција од 3 милиона долара у Нордеус фондацију, биће највећа у историји компаније.

У 2017. години са стратешким циљем развоја снажне и глобално конкурентне дигиталне економије, као и подршке новим генерацијама у припреми за 4. индустријску револуцију, Нордеус је био један од оснивача Иницијативе Дигитална Србија (ДСИ). Само годину дана касније, заједно са још седам гејминг компанија, основао је Српску асоцијацију индустрије видео игара (СГА), непрофитну организацију усредсређену на развој националне индустрије видео игара. Обе организације су основане са визијом побољшања квалитета живота и рада у Србији, али и утицаја на развој интердисциплинарног учења и алгоритамског размишљања у нашем образовном систему, кроз пројекте као што су Мастер 4.0, увођење специјализованих ИТ одељења у средњим школама и програмирања у основним школама.

- Поносни смо на све што смо постигли у претходној деценији, а сада желимо да се фокусирамо на будућност, и да подигнемо наше пословање и подршку развоју нашег друштва на виши ниво. Покретањем Нордеус фондације желимо да подржимо стварања окружења које ће деци омогућити да своје неограничене потенцијале, интересовања и таленте открију и развију, у игри и сарадњи са другима. - додао је Бранко.

Branko Milutinović
Бранко Милутиновић / Извор: Фото: Нордеус

Нордеус наставља да ради на позиционирању Србије на глобалној мапи гејминга

Будућност Нордеуса, а са њим и Нордеус фондације је узбудљива. Како би дугорочно била у могућности да подржи амбициозне пословне планове а и да још више подржи развој друштва, Нордеус се удружује са једном од најкреативнијих и најиновативнијих компанија у индустрији забаве, „Take-Two Интерацтиве“. Као признање за сав рад који је у протеклих једанаест година уложен у компанију и глобални производ, Топ Елевен, „Take-Two“ сматра да ће се водећи производ компаније савршено уклопити са играма као што су „Гранд Theft Ауто“, „Цивилизатион“, „БиоСхоцк“ и посебно „НБА 2К“. Нордеус се придружује „Take-Two“ породици јер деле визију будућег пословног развоја компаније из Београда, која обухвата развој игара и технологије за глобално тржиште, као и њеног утицаја на локалну заједницу у Србији.

Nordeus
Нордеус / Извор: Фото: Нордеус

- То су сјајне вести за нашу земљу, наш град и нашу технолошку заједницу, јер је то потврда утицаја који можемо да имамо глобално као креатори и пословни лидери из Србије - наставио је Милутиновић - У партнерству са компанијом „Take-Two“, бићемо још снажнији да се такмичимо на глобалном нивоу, посебно на тржиштима попут САД-а и Кине.

- Већ више од једне деценије, „Топ Елевен“ повећава своју глобалну публику и успех, јер Нордеус стално уводи унапређења и иновације и континуирано привлаче играче широм света - додао је Михаел Ворош, извршни потпредседник и шеф Одсека за стратегије и независно издаваштво компаније „Take-Two“. - Такође је невероватно узбудљиво за „Take-Two“ што ширимо своје пословање у Србији и тако живописном, лепом граду као што је Београд. Таленти за науку и инжењерство у Србији су на светском нивоу, а квалитет Нордеусовог тима сведочи о томе.