ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТА: Свињско месо из Србије на тржишту Европске уније
У развој система за наводњавање биће уложено око 100 милиона динара
Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да се током ове године очекује почетак пласмана свињског меса из Србије и на тржиште ЕУ, први пут после 30 година.

Градоначелник Грачанице: Хвала Меридиану што је спасао најугроженије

ГРЦИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Познато до када остаје забрана уласка за наше грађане

ГОНДОЛА НА ЗЛАТИБОРУ РАДИ ПУНОМ ПАРОМ: Нећете веровати колико је туриста превезено за 10 дана
Недимовић је рекао да је Србија успешно зауставила ширење афричке куге свиња која је идентификована код домаћих и дивљих свиња на подручју Пиротског и Борског округа.
- И ту смо је зауставили, успели смо да санирамо, данас немамо великих проблема - рекао је министар пољопривреде.
Навео је да су створени услови и за излазак говеђег меса и јаја из Србије на већа тржишта.
Недимовић је указао да је у 2020. години 70 одсто пала потрошња говеђег места, а 20 одсто потрошња свињског меса јер нису радили хотели и ресторани.
Пројекти за системе за наводњавање
Министар пољопривреде је рекао да се ради на 49 пројеката за системе за наводњавање на простору Војводине и централне Србије.
- Ово је време озбиљних климатских промена. Суштина је да имате што више воде јер то значи већи квалитет производа и принос, а и већу зараду - рекао је министар.
У развој система за наводњавање биће, каже, уложено око 100 милиона динара, укључујући и Фрушку гору.