Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ ОБИШАО СЈЕНИЦУ: "Ариље, Ивањица, Сјеница и Нови Пазар биће повезани са Београдом - то ће значити нови живот за све људе одавде" (ФОТО/ВИДЕО)

20.03.2022. 09:49 21:21
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Велика и значајна инвестиција за Србију и њене грађане.

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Сјеницу, где је присуствовао полагању камена темељца за изградњу нове школе и почетку радова на изградњи деонице Пожега-Дуга Пољана на ауто-путу "Милош Велики".

КОЛИКО СУ ИСПЛАТИВИ ПРИВАТНИ ПЕНЗИОНИ ФОНДОВИ? Решене недоумице: Тражио сам начин - паре на које ћу да заборавим

КОЛИКО СУ ИСПЛАТИВИ ПРИВАТНИ ПЕНЗИОНИ ФОНДОВИ? Решене недоумице: Тражио сам начин - паре на које ћу да заборавим

ГРАЂАНИ ОДУШЕВЉЕНИ БРЗИМ ВОЗОМ: Дугачки редови испред благајни, сви желе да се провозају новом "Соколом" (ФОТО)

ГРАЂАНИ ОДУШЕВЉЕНИ БРЗИМ ВОЗОМ: Дугачки редови испред благајни, сви желе да се провозају новом "Соколом" (ФОТО)

НЕВЕРОВАТНО! Познато какве су цене напитака и хране у брзом возу "Соко": Ово ће вас ОДУШЕВИТИ (ФОТО)

НЕВЕРОВАТНО! Познато какве су цене напитака и хране у брзом возу "Соко": Ово ће вас ОДУШЕВИТИ (ФОТО)

 

Питања новинара

"Надам се Бошњацима у Влади Србије"

Одговарајући на питања новинара о новим лицима, Бошњацима, у Влади Србије после избора, Вучић каже да се томе нада.

- То је очекивано и било би добро. Што се каже, по вертикали. Глуп је израз, али то тако изгледа - каже Вучић.

"Можда постоје људи којима није стало до Србије..."

На питање о критиковање брзог воза, Вучић каже да није ни видео злураде коментаре.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

- Свако нађе оно што тражи, ја сам видео само срећне људе. Видим да се и данас возе возом и мислим да су срећни људи, што би неко био злурад. Имамо најбољу пругу и воз у југоисточној Европи. Уређене станице. Шта на то да кажете, да је ситница? У то је уложено пуно новца. Радујем се томе, као што се радујем овом ауто-путу - каже Вучић.

О покушајима да се тзв. Косово угура у НАТО

На питање о покушајима да тзв. Косово уђе у НАТО, Вучић каже да зна да они постоје, а да је то уједно вршење притиска на пет чланица ЕУ које нису признале независност лажне државе.

Лажне дојаве о бомби

Предсендик Србије Александар Вучић одговорио је данас има ли претпоставки ко јавља лажне дојаве за бомбе у авионима који лете ка Москви.

- Јуче смо извели један трик. Намерно смо каснили пола сата јер чекају да полети авион, па да га враћамо. Ми зауставимо лет пола сата, па они јаве док је авион на земљи. Да не малтретирамо људе - рекао је Вучић у Сјеници.

Он је изјавио да наше службе проверавају ко стоји иза лажних дојава, па ћемо видети ко су ти стручњаци.

Председник је претходно на ТВ Прва изјавио да стране обавештајне службе шаљу лажне дојаве о бомбама у авионима Ер Србије.

Председник присуствује свечаности поводом почетка радова на ауто-путу

Након што је положен камен темељац за изградњу школе "Светозар Марковић" у Сјеници, председник Србије Александар Вучић обишао је почетак радова на изградњи ауто-пута деонице Пожега-Дуга Пољана на ауто-путу "Милош Велики" (Е-763).

Председник је, обраћајући се окупљенима, рекао да је много срећан јер је ово највећи пројекат у овом делу Србије, као и један од најскупљих - коштаће 1,7 милијарди.

- Ово је за нас толико важно јер ће Ариље, Ивањица, Сјеница и Нови Пазар бити повезани са Београду, а у будућности надам се и са Сарајевом. То ће значити нови живот за све људе одавде. Моћи ћемо да развијамо туристичке центре, да доводимо инвеститоре, али и да спајамо земље - каже Вучић.

Како додаје, сан је досањан.

Људи су мислили да нико никада неће водити рачуна о овом делу Србије, а погледајте сада. Како да не будете срећни?! За 4 године ћемо све ово да завршимо. Дете од 10 година када буде имало 14, имаће и ауто-пут до Београда, истиче председник Србије.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Каже да је ова деоница компликована, баш зато је и скупа.

- Срећан сам што ћемо извести тај грађевински подухват и што можемо, заједно са природом, да учинимо нешто што ће променити живот и у Ариљи, и у Ивањици, Новом Пазару, Сјеници, па све до Бољара - каже председник.

Замолио је да радови буду убрзани што је више могуће како би се проширили до Ужица.

- Надам се да ће до лета радови већ бити озбиљни када дођемо да их обиђемо. Честитам грађанима и сигуран сам да присуствујемо тренутку у којем се исписује историја - рекао је Вучић.

Обраћање председника Вучића - положен камељ темељац за изградњу школе

- Ја сам дошао међу вас други пут за кратко време. Данас показујемо да оно штп смо разговарали и договарали није било само за телевизије, него да смо стварно нешто урадили за људе. Ово је велика ствар. 11,7 милиона евра држава улаже за школу у Сјеници, ово ће  бити најбоља школа у Србији, у Београду нема овакве школе као што ће бити овде - рекао је Вучић. 

- Када имате најбољу школу у земљи, када овде градите путеве, онда морате знати да ће Сјеница живети - навео је Вучић. 

Председник је истакао да је поносан што се налази на челу Србије у тренуцима када она улаже никада више новца од Другог светског рата у развој Сјенице. 

- У овим условима у свету када је тешко предвидети шта ће бити сутра, кривицом великих, за нас је најважније да будемо уједињени, да будемо заједно, да сачувамо своју земљу. Зато је важан пројекат гасификације, јер ће то бити велики догађај за овај крај - рекао је председник. 

- Наша је жеља да људи остану у својој земљи да не одлазе више ни у Сарајево, ни у Немачку. Ја знам да овде људи разумеју колико није лако улагати новац. Ми изводимо радове, ми нећемо стајати ниједног тренутка - рекао је председник. 

- Само гледајте ко је шта и колико урадио за вас. Ја вама и вашим породицама желим све најбоље и надам се у било каквом својству да ћу доћи овде и да ћу моћи да се радујем и базену и игралишту и свему другом - закључио је Вучић. 

Након овога постављен је камен темељац за изградњу школе. 

Обраћање председника Сјенице Муниба Мујагића

Председник Сјенице Муниба Мујагић упутио је велику захвалност председнику Србије Александру Вучић на свим досадашњим улагањима који много значе Сјеници и њеним житељима.

- Задовољство ми је да присуствујем једном чину који Сјеница чека деценију. Задовољство ми је да је ово део пројекта стратешког партнерства. Ово је почетак једне дуге сарадње, Сјеница у будућности неће изгледати исто. Пред нама су велики пројекти, Дом здравља са садржајима које Сјеница до сада није имала, са операционим салама и породилиштем. Пред нама су реализације и других пројеката. Велика средства ће се уложити и у решавање водотока кроз Сјеницу - рекао је председник Сјенице.

Обраћање директотке школе "Светозар Марковић"

Директора школе посебно је поздравила предсесника и поздравила га у име свих колегиница и колега школе Светозар Маровић. 

- Мени данас заиста припада велика част што могу са овог места да вам пожелим добродошлицу и да вас поздравим у име свих колега и колегиница школе "Светозар Марковић" лично. Овај камен темељац није обичан камен, ово је наш дијамант, наша база образовања, наше прогресивно друштво. Овај камен темељац је извор бистре, чисте, воде, како је то говорио наш лидер Рахметли Муамер Зукорлић - рекла је директорка.

 

Председник Вучић стигао у Сјеницу

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Сјеницу где га је дочекао велики број грађана.

На самом почетку, председник Вучић попричао је са окупљенима о временским приликама и минусима који ових дана захватили Сјеницу. 

- Они који подижу школе раде много. Онај који гради путеве, бићемо ближе и Београду и Сарајеву. Претходних 100 година нико оволико није за Санџак урадио - рекао је муфтија. 

- Ово ће бити најбоља школа у Србији, са затвореним базеном - рекао је председник.

- Ово је велика ствар све што смо успели да урадимо овде када је оваква ситуација у свету . - навео је Вучић. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Председнику је представљен пројекат - како ће школа тачно изгледати. 

- Сјеница је одгајила доста спортиста и много талентоване деце - навео је Вучић. 

- Сјеница заслужује најбољу школу у Србији, овде је најхладније, хладније је само у Сибиру - нашалио се муфтија. 

Велики број грађана аплаузом је поздравио долазак председника. 

Данашњи програм

У 10 часова је полагање камена-темељца за изградњу нове Основне школе "Светозар Марковић" у Сјеници.

У 10.45 часова је обележавање почетка радова на изградњи деонице Пожега-Дуга Пољана на ауто-путу "Милош Велики" (Е-763).