Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Председник Вучић обишао радове на Тргу Републике - РАДОВИ ГОТОВИ ДО 1. СЕПТЕМБРА! (ФОТО)

03.08.2019. 09:15 11:14
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Обиласку радова присуствовао је и заменик градоначелника града Београда Горан Весић, који је председнику Вучићу показао како напредују радови.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на Тргу Републике.

Председник одговара на питања новинара

Председник Србије, Александар Вучић, рекао је да је ознаку "поверљиво" скинуо само са оног дела који се тиче њега, а да су се појединци уплашили шта би он још могао да открије.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Ниједна невладина организација није се запитала да ли је могуће да је неко прислушкивао тог Александра Вучића, а дрзнули су се да нападају како се прислушкују Јеремић, Ђилас и други. Никога нисам повредио и оштетио, обавестио сам одређене људе да ћу тамо изговорити њихова имена. Ја истину нисам крио. А онда су измислили да сам био на мерама због веза са криминалцима. Прочитао сам та имена, а онда видео да ту нема никог од криминалаца - рекао је председник Србије.

Обележавање "Олује"

Председник Србије осврнуо се на предстојећу годишњицу операције "Олуја" која ће бити обележена 4. августа, али и најаву одржавања концерта Марка Перковића Томпсона, који ће на тај дан певати у Хрватској.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Они ће тамо певати "Чавоглаве", то је за њих радостан дан, за нас један најтужнијих у историји. Наши се погледи на историју разликују. Ми желимо најбоље односе са Хрватском, али ми објасните где је нестало 500.000 људи који су се раселили од 1995. године? Како ћете то објаснити у једној цивилизованој држави - изјавио је он.

Рекао је да је наша обавеза да поштујемо све жртве, али  никако не заборавимо српско страдање.

Хистерична кампања СзС против Русије

 Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом твитер полемике Раде Трајковић из СзС и руског амбасадора о улози Русије током догађаја1999. године на Косову и о Хуманитарном центру у Нишу, да не разуме хистеричну кампању лидера СзС против Русије и подсетио да нас није Русија бомбардовала.

- Не волим да стајем на страну страних амбасадора јер је мој посао пре свега да штитим наше држављане, али морам да признам да никада нисам разумео хистеричну кампању појединих лидера СзС против Русије. Русија Србију 1999. године није бомбардовала. Да ли смо се ми тада надали нечем вишем од Русије...? Ипак, Русија није учествовала у бомбардовању - рекао је он.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Након обиласка радова, председник се обратио јавности:

- Срећан сам што сам овде и што могу да разговарам са радницима. Много тога радимо, у последњих годину дана се ради више него у претходних 20-30 година. Мораћемо као држава да помажемо и друге градове, а под тиме мислим Ваљево, Ужице, Сомбор, Кикинда... Срећан сам што се оволико гради и ради и знам да људима смета што на месец, два или три буду гужве, али тако мора - рекао је председник.

- Очекујемо да се и Карађорђева улица отвори 1. септембра, тако и Топлочин венац, те ће бити и мање гужве. Велики број људи долази у Београд. 

Како каже, онда нам остаје кеј на Променади.

- Све спајамо са Сајмом. Биће то најлепши кеј у Европи. Београд на води је за мене лепши и од Тел Авива – рекао је председник Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Радимо фасаде. Ове године радимо нешто више фасада, сада је важно да тај земунски део оживимо. Важно је да нови инвеститори крену да раде нову зграду Беобанке, јер се та зграда види из различитих делова града – рекао је председник Вучић, најавивши шта све град планира да уради.

Током обиласка радова, председник је констаовао да све изгледа много лепше. 

- Биће много цвећа, биће дрвореда - рекао је председник.

- Радојичићу, јел чупа још неко знакове? – питао је председник Вучић градоначелника Београда Зорана Радојичића, подсећајући овом приликом на недавно понашање опозиције која је на све начине покушавала да спречи радове на Тргу.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Ово изгледа дивно! Кажу да је ова коцка око 25 килограма, то су квалитетне и добре плоче. Погелдајте како изгледа сада Трг - рекао је председник Вучић током обиласка радова.

- Драго ми је што сада све више људи подржава реконструкцију, али тако је било и са Београдом на води, у почетку је подржавало само 27% грађана, а сада је тај проценат 67% - рекао је председник Вучић и обећао да ће реконструкција Трга републике бити готова до 1. септембра или најкасније 10. септембра.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучић се захвалио и чика Стојану који већ 60 година поставља калдрму и поплочава трг каменим коцкама и стручњак је за тај посао. Вучић је претходно с њим и попричао и поздравио се питавши га хоће ли ове камене коцке да издрже и јесу ли квалитетне на шта је он одговорио да су првокласног квалитета. 

Обиласку радова присуствује и заменик градоначелника града Београда Горан Весић, који је председнику Вучићу показао како напредују радови.

Trg Republike
Трг Републике / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Подсећамо, према речима градског менаџера Горана Весића у граду ће се првог септембра завршити велики део радова, али ће се одмах почети са другим.

Пет светских сила у Србију шаље искусне играче: Да ли ће Београд постати БОЈНО ПОЉЕ ВЕЛИКИХ СИЛА?

Пет светских сила у Србију шаље искусне играче: Да ли ће Београд постати БОЈНО ПОЉЕ ВЕЛИКИХ СИЛА?

Председник опет ПОГОДИО У МЕТУ: Опозиција након ОТКРИВЕНЕ АФЕРЕ ПРИСЛУШКИВАЊА ВУЧИЋА спремила нови напад

Председник опет ПОГОДИО У МЕТУ: Опозиција након ОТКРИВЕНЕ АФЕРЕ ПРИСЛУШКИВАЊА ВУЧИЋА спремила нови напад

"Да зауставите изборе?! Тај филм нећете гледати" ЈАСНА ПОРУКА ВУЧИЋА ОПОЗИЦИЈИ

"Да зауставите изборе?! Тај филм нећете гледати" ЈАСНА ПОРУКА ВУЧИЋА ОПОЗИЦИЈИ

- Трг републике ће бити готов за мање од месец дана, урађен је заиста велелепно, онако како треба да изгледа централни трг у једном европском граду. Трг је урађен у веома квалитетном граниту, површине један и по хектара, од чега две трећине представља пешачку зону, а засађена су и нова 53 стабла, рекао је Весић.