Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Вучић на отварању Галерије Београд: Радна места за пет хиљада људи (ВИДЕО/ФОТО)

30.10.2020. 07:30 09:44
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Инспирисана духом и улицама Београда, Галерија Београд је и својеврсни архитектонски подухват

Председник Србије Александар Вучић присуствује данас отварању Галерије Београд у оквиру Београда на води, која ће бити највећи тржни центар у региону. Отварању присуствује и председник компаније Еагле Hills Мохамед Алабар.

Галерија Београд биће највећи шопинг мол, забавна и гастрономска дестинација у региону.

БРОЈ РАСТЕ ИЗ ДАНА У ДАН: Важно је да избегнемо АМБИС, чланови Кризног штаба изнели фрапантне податке

БРОЈ РАСТЕ ИЗ ДАНА У ДАН: Важно је да избегнемо АМБИС, чланови Кризног штаба изнели фрапантне податке

КАКО БИ САДА ИЗГЛЕДАО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС? Откривено шта би у овом тренутку био НАЈВЕЋИ ПОРАЗ за Србију

КАКО БИ САДА ИЗГЛЕДАО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС? Откривено шта би у овом тренутку био НАЈВЕЋИ ПОРАЗ за Србију

ПОЧИЊЕ СТРОГО КАЖЊАВАЊЕ! Онима који не поштују епидемиолошке мере следе ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ

ПОЧИЊЕ СТРОГО КАЖЊАВАЊЕ! Онима који не поштују епидемиолошке мере следе ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању Галерије Београд у оквиру Београда на води, која ће бити највећи тржни центар у региону. Са њим су на отварању били и председник компаније Еагле Hills Мохамед Алабар, премијерка Ана Брнабић и министар Синиша Мали.

- Разговарао сам са Алабаром о визијама, а ја бих рекао да су то били тада само снови, које смо имали и како да из мочварне жабокречине и из барака. Направили смо неколико фасцинантних и прелепих зграда. Када имате снове, не делите их са много људи. Готово сви су били против. Уз подршку Ане и Синише Малог мало њих је веровало у то. Наш Београд је био седиште велике Југославије, данас Београд постаје средиште целог региона. Овај тржни центар не можете да обиђете, ишао сам електричним аутомобилом и нисам све успео да обиђем. Триста хиљада квадрата овде има, не знам ко ће стићи ово све да обиђе за живота. Видео сам насмејане људе, који раде у бутицима, ресторанима, који виде и осећају нову енергију и желе да осигурају будућност. Овде ће радити пет хиљада људи када капацитети буду пун, а хиљаду и сто породица је живело од радова који су овде објављани- рекао је Вучић и додао: 

-Желим да се посебно захвалим пријатељу Алабару који је уложио много енергије да ово изгледа и да буде један од најлепших тржних центара. Није му тешко да кад год га позовемо, да ми разјасни нешто или да се брже нешто уради, њему није тешко да покаже поштовање према нашој земљи. Молим све присутне, шта год мислили о свима нама, да вас питам знате ли када је Србија била прва по расту у Европи, рећи ћу вам, никад. Данас јесте. Издржали смо све нападе због покушаја да остваримо снове. Сваког дана из Председништва гледам ову кулу, када буде завршена, бићемо поносни. Нова радна места за око 1.000 људи. Људи ће овде долазити да уживају, изборили смо се за наш сан Имамо изванредне резултате, хвала грађанима који су веровали у нас и који верују у велике снове и рад увек побеђује. Живела Србија - поручио је председник. 

Вучић о смрти Амфилохија

Вучић је изразио данас саучешће поглавару Српске православне цркве патријарху Иринеју, верницима СПЦ, српском народу и посебно српском народу у Црној Гори поводом смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

- Волео бих да је вест нетачна. Обавестили су ме да се Митрополит јутрос упокојио, ал се надам да је вест нетачна, ако је тачна, свом српском народу изјављујем саучешће - рекао је председник.

Митрополија црногорско-приморска саопштила је да је митрополит Амфилохије преминуо јутрос у 8.20 у Клиничко-болничком центру Црне Горе.

Председник: Октобар завршавамо у суфициту

Вучић је рекао да ће Србија забележити суфицит у буџету на крају октобра, што је, каже, било готово немогуће.

- Имаћемо велики дефицит на крају године, због короне, али ово су свакако изванредни резултати, што говоти да можемо боље и брже - рекао је Вучић новинарима на отварању Галерије Београд, тржног центра у Београду на води.

Вучић је подсетио и да је Србија данас прва по стопи раста у Европи, што није била никада раније. Каже да је за спрпску привреду важно отварање оваког шопинг мола.

-Поносан сам на овај пројекат, и на све што смо урадили до сада. Хвала им што су веровали у моје снове. Када хоћете да радите марљиво можете да напредујете. Ни из чега стоврили смо велику вредност, урадили смо нешто на шта треба да се поносимо. Добили смо запошљавање људи, велику вредност од нечега што није имало вредност. Мери се у милијардама. Наравно да и привредници имају користи од овога. Око седамдесет одсто људи види резултате, поносан сам и на то - казао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Каже да је изградња Београда на води подигао цену квадрата у околини.

Председник Србије обишао тржни центар "Галерија Белграде"

Председник Србије Александар Вучић са својим тимом обишао је новоизграђени тржни центар у комплексу Београда на води и том приликом истакао да је ово веома значајан пројекат за Србију и да ће засигурно пролеће донети просперитет овом пројекту. 

- Све изгледа светски, овај тржни центар биће пун у марту и априлу. Напуниће се скроз када се појави вакцина и мало попусти корона, народ ће долазити. Очекујем да то буде у пуном капацитету у марту и априлу - рекао је председник Вучић током обиласка. 

-Сваки дан гледам како ово расте! Лепо изгледа. Када изађем са посла видим ово и то је понос. Једва чекам да и странци овде дођу, да дођу и да раде код нас. Велико је ово баш, када прође коронавирус и дође нам вакцина биће све пуно сигуран сам.  - рекао је Вучић током обиласка Галерије Београд.

Погледајте како изгледа нови тржни центар у Београду и како је протекло отварање
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
"Галерија Белграде" - највећи тржни центар у региону

Реч је о тржном центру на самој обали Саве са 300.000 квадратних метара укупне површине, 93.000 квадрата простора за издавање и 3.600 паркинг места.

У оквиру објекта биће око 300 локала и 50 ресторана, као и биоскоп са више од 1.700 места. У Галерији ће се осим нових брендова представити и већ присутни брендови са својим премијум издањима. Галерија Београд представља обједињени концепт шопинга, забаве и гастрономије какав до сада код нас није виђен. То ће бити једини европски тржни центар на обали реке.

У понуди ће бити најбољи светски и домаћи брендови на једном месту, десетине кафића и ресторана, два забавна комплекса и биоскоп са најнапреднијом IMAX технологијом.

Савршен додатак обали Саве

Инспирисана духом и улицама Београда, Галерија Београд је и својеврсни архитектонски подухват који овом делу града даје потпуно нови сјај. Стакло и камен преовлађују у екстеријеру и савршен су додатак обали Саве, на коју се пружа импресиван поглед из ресторана и кафића.

Унутрашњост Галерије Белграде не може се упоредити ни са једном грађевином тог типа у овом делу Европе.

Улице и тргови подељени су у целине које осликавају пулс града, а захваљујући фасадама и подовима од природних материјала и плафону од провидних панела, шетња кроз унутрашњост посетиоцима даје утисак да су напољу.

Идејно решење за Галерију Београд радио је престижни архитектонски студио Callison РТКЛ из Лос Анђелеса, који стоји иза пројеката као што су Колумбија центар у Сијетлу и Fashion Show, највећи шопинг мол у Лас Вегасу.

Програм лојалности

Галерија Београд доноси још једну иновацију, програм лојалности "Мој Београд", чији чланови постају сви који преузму апликацију Галерије Белграде.

Скенирањем рачуна направљеним приликом куповине у том тржном центру, чланови сакупљају бодове које могу користити за наредне куповине. Први који ће имати прилику да купују на тај начин су добитници наградне игре "Шопингуј као милионер".

Најсрећнији добитник освојио је два милиона динара, другопласирани 200.000, а петоро трећепласираних по 20.000 динара. Поред бодова, апликација обезбеђује и бројне попусте и друге погодности.

Отварање Галерије Београд пратиће и седмодневни фестивал, током којег ће сваки дан бити испуњен садржајима и разним активностима.