Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРАЗНИЧНО РАДНО ВРЕМЕ: Нерадно за Ускршње празнике, погледајте ДЕТАЉАН СПИСАК ко ће радити а ко не?

30.04.2021. 17:41
Пише:
Србија Данас
Korona Srbija
Корона Србија / Извор: СД/илустрација

У недељу, на Ускрс, биће нерадно за готово све објекте у земљи.

На Велики петак, у суботу и понедељак, продавнице, супермаркети и пијаце радиће углавном по уобичајеном радном времену.

ЦРНА ГОРА ДОНОСИ ПРОТОКОЛ ЗА ТУРИСТЕ: Шта кад се заразите на летовању, коме се јавити и ко сноси трошкове лечења

ЦРНА ГОРА ДОНОСИ ПРОТОКОЛ ЗА ТУРИСТЕ: Шта кад се заразите на летовању, коме се јавити и ко сноси трошкове лечења

ВОЗОВИ ЋЕ ИЋИ И ДО 200 НА САТ? Нови детаљи брзе пруге од Београда ка Северној Македонији

ВОЗОВИ ЋЕ ИЋИ И ДО 200 НА САТ? Нови детаљи брзе пруге од Београда ка Северној Македонији

ШТА ЈЕ ВАЖНИЈЕ, ПАРЕ ИЛИ ЗДРАВЉЕ: За 35 сати више се људи пријавило за 60 евра него у четири месеца за вакцинацију

ШТА ЈЕ ВАЖНИЈЕ, ПАРЕ ИЛИ ЗДРАВЉЕ: За 35 сати више се људи пријавило за 60 евра него у четири месеца за вакцинацију

Дежурне апотеке и поште, као и бензинске пумпе на главним путевима једино ће радити без престанка током предстојећих празника.

Продавнице

ЛИДЛ објекти ће у целој земљи радити скраћено у петак, 30. априла, до 18х, а неће радити током викенда, 1. и 2. маја. С друге стране, ИДЕА, Рода и Mercator продавнице радиће 1. маја према регуларном режиму, али је за њих 2. мај, као и за већину, нерадан дан. Такође, тај дан неће радити ни ИДЕА онлајн продавница.

За UNIVEREXPORT 2. мај је нерадан, а осталим данима ради се регуларно. Метро Цасх & Carry у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу 30. априла ради до 18 сати, 1. маја од 07 до 15 часова, а 2. маја неће радити.

У Пожаревцу, Шапцу и на Палићу Метро Цасх & Carry објекти 30. априла радиће до 18 часова, а 1. и 2. маја неће радити. Супер Веро и Јумбо продавнице такође раде скраћено на Велики петак, до 18х, 1. маја раде нормално, а 2. мај је нерадан и за њих. Робна кућа ИКЕА, као и контакт центар, неће радити само 2. маја.

Lidl

Робна кућа ИКЕА, као и контакт центар, неће радити само 2. маја.

Компанија дм дрогерие маркт изменила је радно време, тако да ће све дм дрогерије у земљи радити према скраћеном распореду у петак, 30. априла. Субота је нерадна за већину дм продавница, док ће оне у тржним центрима остати отворене тог дана пуно радно време. 

Недеља, 2. мај, нерадан је дан за све дм објекте, док ће у понедељак, 3. маја све дрогерије овог ланца радити према уобичајеном радном времену.

Shop анд го и Maxi продавнице, радиће углавном уобичајено током празника док ће затворене бити за Ускрс, 2. маја.

Шопинг центри

Делта City у Београду ће на Велики петак радити до 18х (с изузетком да ће биоскоп радити до 20х), потом ће се 1. маја радити уобичајено, 2. мај ће бити нерадан (изузев биоскопа који ће радити до 20х), а осталим данима ће се радити пуно радно време. Стадион Shopping Центер ће 30. априла такође радити до 18х, у суботу до 22х, а недеља ће бити нерадна. Новосадска Променада и Крагујевац Плаза радиће исто као поменути Стадион.

Frankfurt

Пијаце

Оне које раде у саставу ЈКП "Градске пијаце", 30. априла, 1, 3. и 4. маја 2021. године радиће по уобичајеном радном времену, од 06 до 19 сати. Зелене пијаце неће радити на Ускрс, изузев пијаца "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац", које ће радити од 06 до 13 часова.

kalenić pijaca

Пијаца "ОТЦ" на Новом Београду 30. априла, 1. и 4. маја ради по уобичајеном радном режиму, односно од 08 до 16х, док ће 2. и 3. маја - пијаца бити затворена. Паркинг на пијаци "Земун", на Ускрс, радиће од 00 до 24 часа, а паркинг на пијаци "Душановац" радиће од 07 до 19 сати.

Пошта

Поводом наступајућих празника, нерадни дани биће од 30. априла до 4. маја. Током празника радиће само дежурне поште.

pošta Srbije

Дежурне апотеке
Укупно пет апотека "Београд" ће, од петка до уторка, примати купце 24 сата. Оне у центру Београда, у Немањиној 2 и Краља Милана 9, у Земуну у Главној улици 34, у Булевару Маршала Толбухина број 30 у Новом Београду и Лазаревачка у Др Ђорђа Ковачевића 27. Скраћено радно време од 8 до 18 часова имаће апотеке "Палилула" у Кнез Даниловој, "Браће Ковач" у Криволачкој, "Мирослава Трајковића" у Пожешкој и "Ђуро Ђаковић" у Мајке Кујунџића на Звездари.

Паркинг

Поред измена у радном времену продавница, пијаца, тржних центара и поштама, лепа вест је да ће паркинг током целих празника бити бесплатан! Током ускршњих и првомајских празника, од петка, 30. априла, до уторка, 04. маја 2021. године, предузеће ЈКП "Паркинг сервис" неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града. У истом периоду биће затворене и пословнице Корисничког сервиса у улицама Таковска бр. 31 и Милешевска бр. 51.

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворена за време празника и радиће по уобичајеном систему наплате, као и Служба за експлоатацију возила. Од среде, 05. маја 2021. године, Служба паркинг контроле и пословнице Корисничког сервиса радиће по устаљеном радном времену.

Банке

Током предстојећих празника највише ће одмарати радници банака, па ће све експозитуре бити затворене од 30. априла до 5. маја.

Banka