Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЛАЖНИ ЕВРОПЕЈАЦ! Руска афера Јунајтед групе: Шолак и "банкар Кремља" заједно држе бар 7 фирми!

10.04.2023. 12:48
Пише:
Србија Данас
Dragan Šolak
Драган Шолак / Извор: Фото: Приватна архива - Youtube/PrintScreen/N1

Драган Шолак - велики газда “угрожених и независних” СББ, Н1 и Нове С - је преко руских сарадника Волфрама и Марије Куони постао власник најлуксузније виле на Флориди вредне 33 милиона евра, недалеко од Доналда Трампа

 Први човек Јунајтед Групе је покушао да превари јавност, али и важне адресе у ЕУ и САД, да је прекинуо сарадњу са Куонијем * Направили су читаву хоботницу компанија по целом свету, од Београда до Сејшела, преко којих заједнички воде бизнис

Проруски шпекулант Волфрам Куони, који је у Швајцарској предмет чак три државне истраге због мутних послова са властима Русије, до данас је остао најближи партнер Драгана Шолака!

ЕКСКЛУЗИВА! Мутни послови Драгана Шолака у Бугарској? Главни партнер Јунајтед групе под санкцијама САД?!

ЕКСКЛУЗИВА! Мутни послови Драгана Шолака у Бугарској? Главни партнер Јунајтед групе под санкцијама САД?!

ПРОВАЉЕНИ! "Руски банкар" је власник зграда у којима је Шолакова компанија: СББ на адреси Кремља

ПРОВАЉЕНИ! "Руски банкар" је власник зграда у којима је Шолакова компанија: СББ на адреси Кремља

ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ! Тесне везе Јунајтед групе са властима у Москви: Банкар "Кремља" на челу Шолакових медија!

ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ! Тесне везе Јунајтед групе са властима у Москви: Банкар "Кремља" на челу Шолакових медија!

Џаба је Шолак, први човек Јунајтед групе, покушао да сакрије природу своје праве повезаности са Куонијем. У страху од реакције Запада, а након почетка инвазије Русије на Украјину, Шолак је склонио “банкара Кремља” Куонија са чела компаније Јунајтед Медија Нетворк, која управља медијима као што су Н1 и Нова С. Да је Куони отишао са компанијске функције због западних санкција Русији потврдила је и сама

Јунајтед Група у нервозним реакцијама преко својих медија.

Међутим, оно што Драган Шолак и његова групација крију “као змија ноге” јесте чињеница да су овај медијски тајкун и проруски Швајцарац и после напада Русије на Украјину и западних санкција заједнички повезани путем најмање седам фирми!

Afera
Афера / Извор: Фото: Приватна архива

Јунајтед Група и Шолак су најбруталније слагали и покушали да преваре јавност, али и важне адресе у ЕУ и САД, да је одласком Куонија из Јунајтед Медија Нетворк прекинута њихова сарадња. Они до данас заједно држе, између осталог, не “само” две модерне пословне зграде у Београду, већ и најлуксузнију вилу на Флориди вредну астрономских 33 милиона долара!

С обзиром на то да Драган Шолак одбија да комуницира са медијима у Србији, медији су му јавно поставили тачно 10 питања о везама са Волфрамом Куонијем и његовом супругом такође проруске оријентације Маријом Куони. Велики газда Јунајтед Групе, који се јавно (и лажно) представља као “изразито западно оријентисани бизнисмен”, није се удостојио одговора.
 

Због тога смо наставили истраживање, које се базира искључиво на чињеницама и јавно доступним подацима. Шолак, ако може, нека их оспори. Или нека престане да лаже.

Afera
Афера / Извор: Фото: Приватна архива

Ево их фирме које у Србији, Швајцарској и САД заједно држе Драган Шолак и брачни пар Куони: 1. ДанСав Инвестментс АГ (Швајцарска, регистрациони број CH-020.3.034.228-1), 2. ДанСав Плаза д.о.о. (Србија, матични број 20575280), 3. Techhill Плаза д.о.о. (Србија, матични број 20844850), 4. Али Инвест д.о.о. (Србија, матични број 20392827), 5. Аспермонт Цапитал АГ (Швајцарска, регистрациони број CH-020.3.031.111-7), 6. Цлицк фор Сербиа - Клик за Србију (Србија, матични број 28302100), 7. Фоур Палмс од Индиан Цреек Л.Л.Ц. (Флорида, САД, регистрациони број Л14000069708).

Afera
Афера / Извор: Фото: Приватна архива

Оно о чему су медији већ известили јесте да "банкар Кремља" Волфрам Куони у сарадњи са Драганом Шолаком контролише фирму ДанСав Инвестментс, а она је преко ДанСав Плаза и Techhill Плаза власник два луксузна објекта у којима је компанија СББ - један на адреси Булевар Пека Дапчевића 19 на Вождовцу, други у Булевару Зорана Ђинђића 8А на Новом Београду.

Такође, сада се показује да СББ Фондација и проруска НВО Клик за Србију нису само “истакнути партнери”, већ да су је заједно оснивали и да Шолакови људи помажу Марији Куони да њоме управља.

Што се тиче брачног пара Куони, подсетимо да за њих медији у Швајцарској кажу да "Волфрам живи од богатих Руса, а у повезивању са клијентима помаже му супруга Марија, у чији финансијски бутик долазе руски богаташи".

А то је само врх леденог брега: Волфрам Куони је док је био председник Јунајтед Медија Нетворк у исто време био заменик председника Гаспром банке Швајцарска, против које се воде истраге због сумњи да је руским тајкунима и политичарима из Кремља служила за депоновање незаконито стеченог новца. Уз то, држава Швајцарска против Куонија води три истраге због његових мутних послова са руским властима. И још на све, овај проруски шпекулант седи у извршном одбору компаније Ферекспо АГ, чији је власник Константин Жеваго ухапшен у Француској по налогу власти Украјине због сумње да је из те земље нелегално изнео 113 милиона долара!

Права посластица тек следи, и то са сунцем окупане Флориде: породица Шолак је у сарадњи са брачним паром Куони тамо купила такозвану “мега луксузну” вилу чија је вредност 2022. године процењена на 33 милиона долара, а тачна адреса је: “30 Индиан Цреек Исланд Рд, Миами Beach, ФЛ 33154, УСА”.

Afera
Афера / Извор: Фото: Приватна архива

Вила се налази на малом богаташком острву Индијан Крик, које припада такође елитном граду Мајами Бич. Како показују сателитски снимци, вила има велики базен, директан излаз на море и пристаниште за јахту. Налази се на источној обали јужне Флориде, а то је најпрестижнији крај у целој Америци - на једва нешто више од сат времена вожње уз обалу смештен је “Мар-а-Лаго” где живи Доналд Трамп!

Иначе, богаташи са Индијан Крика много полажу на дискрецију, па сервис “Гоогле Стреет View” уопште није дозвољен, док се на “Гоогле Maps” налази пар фотографија са Шолакове тачне адресе које је поставила фирма за услуге селидби - можда баш када се велики газда Јунајтед групе и “жртва диктатуре у Србији” тамо усељавао!

А како је у све умешан брачни пар Куони види се, потпуно званично, у регистрима компанија које води држава Флорида: Драган и његова супруга

Гордана Шолак су вилу од 33 милиона долара купили на име фирме Фоур Палмс оф Индиан Цреек Л.Л.Ц, чији је власник Салвадо Инвестмент Цорпоратион са егзотичног острва и пореског раја Сејшела. Једини власник Салвада је управо Шолак, док управљање (менаџмент) том фирмом иде преко Мундаин Дирецторс Лтд, са другог пореског раја Британских Девичанских Острва. А власник и директор МДЛ је Марија Куони и ту учествује Драгана Костић - још једна особа од поверења породице Шолак, укључена и у руковођење Голф асоцијацијом Србије.

Такође, овлашћени представник Фоур Палмс оф Индиан Цреек је особа која се зове Петрос Питас - он је верни службеник породице Куони, живи на Кипру и служи као директор или представник у већем броју њихових фирми.

Уз све ово, постоји и судски писани траг да су Шолакови власници "мега виле": Драган и Гордана су у међувремену тужили свог извођача радова, па је тако у судским списима предмета “ФОУР ПАЛМС ОФ ИНДИАН ЦРЕЕК, LLC ВС ALEXANDER ГРОУП, LLC (THE)” јасно написано ко су особе с којима су радници комуницирали и од њих добијали инструкције, а то су управо Драган и Гордана Шолак!

Пре пар дана, медији су Драгану Шолаку поставили низ питања, дајући му прилику да на њих одговори, с обзиром на то да у нервозним реакцијама које су он и Јунајтед Група слали преко Н1 и Нове С није оспорена ни једна једина чињеница, а чак су многе и потврђене.

Питања јавно упућена Шолаку гласе:

Откад датира сарадња са Волфрамом Куонијем и какву је тачно улогу имао у Јунајтед групи? Да ли је Волфрам Куони дао 8,2 милиона евра бившем бугарском шпијуну Красимиру Георгеву за куповину Дајрект Медије? Зашто је овај “банкар Кремља” од 2015. до 2022. био на челу Јунајтед Медија Нетворк АД? Зашто је Шолак као “изразито западно оријентисани бизнисмен”, каквим се представља, уопште држао Куонија у Јунајтед Групи, и то док је овај имао високу функцију у Гаспром банци? Зашто је Куони отишао из Јунајтед Медија Нетворк тек 18. маја 2022, готово три месеца после почетка инвазије Русије на Украјину? Да ли је тачно да су две луксузне зграде у Београду, где је смештена компанија СББ, у власништву фирме коју контролише Куони? Зашто је Фондација СББ истакнути партнер проруске НВО “Клик за Србију” чији је оснивач Марија Куони; Да ли Драган Шолак и Куони имају још заједничких фирми и које су? Да ли је све ово кршење западних санкција и вредности ЕУ, с обзиром на то да се њиховим поштовањем Шолак толико хвали на Западу?