Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Сви успешни људи остварују оно што науме јер имају ОВИХ 13 НАВИКА

12.12.2017. 21:50
Пише:
Србија Данас/Блиц
razgovor za posao
разговор за посао / Извор: Профимедиа/илустрација

Обавезне ставке које гарантују пут до идеала

Понекад је довољно да одбацимо лоше навике како бисмо се приближили сопственом идеалу успешне особе. Неке од њих су универзалне, што значи да ће вам помоћи без обзира на то шта подразумевате под успешном особом. Неких можете да се одрекнете већ данас, а за друге ће вам можда бити потребно мало више времена.

1. Одустаните од нездравог начина живота

Ако желите да постигнете нешто у животу почните од сопственог тела и поведите рачуна о здрављу. Здрава исхрана и физичка активност су основа на којој ћете градити успех.

2. Не размишљајте на кратке стазе

Успешни људи утврђују дугорочне циљеве, при чему знају да могу да их остваре само захваљујући навикама које ће примењивати свакодневно. Здраве навике не треба да буду оно што радите, већ оно што јесте, јер није исто вежбати да бисте имали лепо тело и вежбати зато што је вежбање саставни део ваше личности.

Уколико желите успех у послу, глагол ПОКУШАТИ избаците из употребе: Ево и зашто

3. Не будите скромни

Ако никада не покушате да искористите велике шансе које обећавају, или немате довољно самопоуздања да би ваши снови постали стварност, никада нећете знати шта све можете. Изразите своје идеје, не бојте се неуспеха, а поготово успеха.

Ušteda
Уштеда / Извор: Профимедиа

4. Не тражите оправдања

Успешни људи знају да су само они одговорни за властите поступке. У први мах, сазнање о томе је и застрашујуће, и узбудљиво, али то је ипак најбољи начин да постигнете успех. Изговори нас ограничавају и спречавају наш раст на личном и професионалном плану. Успоставите контролу над сопственим животом, нико други то неће учинити уместо вас.

5. Одустаните од непроменљивих ставова

Многи људи мисле да су интелигенција и способности непроменљива категорија. То би значило да таленат аутоматски значи и отварање могућности и да за то није потребан труд. Успешни људи знају да није тако. Они улажу много времена у ментални раст, стичу нова знања и уче нове вештине. Запамтите: оно што сте данас не морате бити и сутра.

БЕЗ ОДЛАГАЊА: Осам ствари које свака УСПЕШНА жена уради до 9 ујутру

6. Престаните да верујете у успех преко ноћи

Успешни људи знају да мали, али континуирани напредак свакодневно на крају доноси жељени резултат. Направите план за будућност, али усредсредите се на дан који је пред вама. И најмањи напредак сваког дана временом ће дати свеобухватан резултат. Будите стрпљиви, верујте у процес и, пре свега, у себе.

posao
посао / Извор: Профимедиа

7. Не будите перфекциониста

Ма колико се трудили, ништа неће бити савршено. Страх од неуспеха (или успеха) често нас спречава да ступимо у акцију. Због тога пропуштамо бројне шансе.

8. Не расипајте енергију на више страна

Одлучите се за један циљ и следите га све док га не остварите. Било да је реч о пословној идеји, разговору или физичкој активности, усредсредите све своје снаге на једну ствар и успех неће изостати. То не значи да не можете да покренете неколико пројеката, али увек будите потпуно посвећени ономе што тренутно радите.

ШОКАНТНИ ПОРАСТ ЦЕНЕ ГОРИВА: У Саудијској Арабији од јануара бензин скаче за 80 ОДСТО

9. Одустаните од потребе да све држите под контролом

Помирите се с тим да постоје ствари на које не можете да утичете и усредсредите се на ствари које можете да контролишете. Једино што стварно можете да држите под контролом јеста ваш однос према околностима.

Путници одушевљени, локација пун погодак: Посетили смо Прокоп који је постао Главна железничка станица у Београду

10. Престаните да пристајете на ствари које не користе вашим циљевима

Ако желите да остварите своје циљеве, понекад ћете морати да одбијете задатке, активности и захтеве пријатеља, породице и колега. На кратак рок то ће вас можда натерати да жртвујете потребу за непосредним изражавањем захвалности. Али, када се ваши циљеви остваре, фрустрације због недостатка новца биће надокнађене.

posao
посао / Извор: Профимедиа/илустрација

11. Не окружујте се људима који вас трују

Да бисте били успешни треба да се окружите људима који ће вас учинити бољим, како у приватном, тако и у професионалном животу. Не губите време с онима који вас вуку на дно и који су задовољни непромењеним стањем. Тражите друштво људи који су оличење особина и успеха који желите да постигнете у животу. Не дозволите да вас понос спутава.

Како се припремити за летњу авантуру звану Work анд Травел

12. Не морају сви да вас воле

Посматрајте себе као тржишну нишу. Биће много људи који ће је ценити, али и много оних који неће. Чиме год да се бавите, нећете моћи да задовољите цело тржиште. Уместо да се трудите да се допаднете свима, трудите се да свакодневно будете све бољи и временом ће све више оних који су сумњали у вас схватити да радите важне ствари.

Један производ купују у Немачкој, а онда га препродају НА КИЛОГРАМ и зарађују дебело!

13. Не будите зависни од друштвених мрежа и телевизије

Импулсивно претраживање интернета и гледање телевизије савремена је болест друштва. Они никада не треба да буду начин да побегнете од свог живота и циљева. Осим ако ваши циљеви не зависе од једног од ова два, требало би да смањите (или чак елиминишете) зависност од њих. Време које бисте утрошили на то посветите стварима које ће вам обогатити живот.