Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Сву децу која су израсла у успешне људе и велике лидере, родитељи су научили ових ОСАМ СТВАРИ

05.12.2017. 07:03
Пише:
Србија Danas/Inc.com
posao
посао / Извор: Профимедиа

Ово морате да знате ако желите да постанете убедљиви пословни људи

Сви успешни људи и велики лидери су добри у убеђивању других људи да их следе. Бити убедљив не значи да треба да манипулишете или да вршите притисак на људе. Убедљивост је способност да се ефективно опишу користи и логика идеје како би се стекла сагласност.

Зато је уметност убеђивања кључна у сваком бизнису или каријери и зато су успешни људи веома добри у убеђивању других.

Како да научите своју децу да постану добри лидери?

ВЕОМА ЕКОНОМИЧНО РЕШЕЊЕ: Саградите себи кућу за само ШЕСТ ЧАСОВА! (ВИДЕО)

1. Научите их да почну са малим победама

Уместо да с неким почињете расправу од краја, од поенте, боље је кренути са изјавама и премисама за које знате да ће се ваши саговорници с њима сложити.  

Зато научите децу да на овај начин изграде темеље за трајни договор.

Желите себе да прикажете у најбољем светлу? Користите 5 ФРАЗА уз које ћете звучати ИНТЕЛИГЕНТНИЈЕ

2. Научите их да се не плаше да заузму чврст став

Иако је логично да подаци и здрав разум склапају посао, истраживања су показала да људи преферирају чврст став више од стручности. Јер, људи природно претпостављају да самопоуздање значи и вештину. Штавише, ми преферирамо савете из убедљивог извора до те мере да ћемо опростити недостатак чињеница. (Прим. прев: Да ли вас ово подсећа на политичку ситуацију у Србији? Или на избор Трампа за председника САД?)

Дакле, научите децу да буду смела. Научите их да престану да говоре "ја мислим" или "ја верујем". Ако верују или мисле да ће у нечему успети, онда нека заиста и кажу да ће успети, а не да само "верују" у то. Научите их да чврсто стоје иза својих мишљења и да се притом види њихов ентузијазам. Људи ће се тада природно приклонити њима.

razgovor za posao
разговор за посао / Извор: Профимедиа/илустрација

3. Научите их да прилагоде брзину свог говора

Студије показују да треба говорити брже ако је публика склона да вам се супротстави, односно спорије ако је склона да вас подржи.

Брз говор даје непријатељски настројеној публици мање времена да створе сопствене контрааргументе, а вама већу шансу да их убедите.  

Кошта 200 динара: ИЛЕГАЛНО продају ДЕЦИ производ ОПАСАН по здравље, последице могу бити ФАТАЛНЕ

4. Научите их да упознају своју публику

Неки људи воле да у пословању с вама доносе брзе одлуке, а неки више воле да процеусирају информације којим сте их бомбардовали. Зато и ми морамо да будемо екстремно прилагодљиви током преговарања.

Научите децу да не траже инстант одговоре од људи чија је природа таква да то не могу да "сваре". А ако њихова публика, пак, воли брзе одлуке и кораке, онда их не треба замарати дугометражним "филмовима" и околишањима.

Закон се мора поштовати: У овој држави продавнице неће смети да раде недељом

5. Научите их о понешто и о псовкама

Упозорење: псовка без разлога је само псовка!

Али, замислимо да неки тим којим руководите мора да се сабере из расула у којем се налази. Убацивање у ту конверзацију понеке мотивационе и искрене псовке, која наравно није лична, може размрдати људе и показати им да је и вама стало до коначног резултата.

Укратко, научите децу да буду искрени и аутентични. Аутентичност је увек убедљивија од извештачености. Ако трезвено и рационално осећате да је псовка примерена ситуацији, још једном размислите па - изволите.

Besan čovek
Бесан човек / Извор: Профимедиа

6. Научите их да се фокусирају на описивање позитивних исхода

Иако је понекад примамљиво користити тактику застрашивања запослених, изјаве које потенцирају позитиван исход су доказано убедљивије.

Зато ако деца ваша деца покушавају да унесу неку промену међу људима, реците им да се фокусирају на описивање позитивних ствари у вези са том променом.

За његову фирму никад нисте чули, а он је НАЈМЛАЂИ МИЛИЈАРДЕР на свету: Ево које савете за успех је поделио са светом

7. Научите их да деле и добро и лоше

Током расправе се можете држати тврдоглаво за ваш аргумент, али можете урадити и нешто много боље. Истраживања показују да ћете бити много убедљивији ако поделите и супротстављено гледиште, или чак два! 

Научите вашу децу да се унапред сусретну са примедбама и контрамишљењима. Да покрену дискусију о потенцијалним проблемима свог аргумента пре него што и публика то затражи. Да науче да причају о другој страни новчића, а онда опет докажу зашто су и даље у праву.

posao
посао / Извор: Профимедиа/илустрација

8. И пре свега, научите своју децу не само да кажу да су у праву. Научите их да БУДУ у праву

Убедљиви људи разумеју како да уоквире и испоруче своју поруку, али знају да је сама порука најважнија. Научите децу да победе јер су њихови аргументи јасни, концизни, суштински и ван сваког побијања.

Оно што важи за вашу децу, важи и за све нас - уметност убеђивања треба да буде само стављање шлага на чињеницу да смо ЗАИСТА у праву.