Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић отворио фабрику "Kyungshin Цабле": Србија добро место за улагање (ВИДЕО)

24.04.2021. 11:34
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/будуцностсрбијеав

"Kyungshin Цабле" ће у фабрици запослити 700 радника до краја 2022. године.

Корејска компанија "Kyungshin Цабле" данас у Смедеревској Паланци, у присуству председника Србије Александра Вучића, отворила фабрику у којој ће се производити делови за батерије електричних возила.

СРБИЈА БИ МОГЛА ДА ПОРАСТЕ И ДО ШЕСТ ОДСТО! Ово су два кључна извора привредног раста

СРБИЈА БИ МОГЛА ДА ПОРАСТЕ И ДО ШЕСТ ОДСТО! Ово су два кључна извора привредног раста

ЗА САМО 20 МИНУТА ОД БЕОГРАДА ДО НОВОГ САДА: Шест месеци пре рока завршен најдужи железнички вијадукт у Србији

ЗА САМО 20 МИНУТА ОД БЕОГРАДА ДО НОВОГ САДА: Шест месеци пре рока завршен најдужи железнички вијадукт у Србији

ДРЖАВА СРБИЈА ДАЈЕ ПАРЕ И ЗА ФАСАДУ! Више од милион и по објеката зрело за реконструкцију

ДРЖАВА СРБИЈА ДАЈЕ ПАРЕ И ЗА ФАСАДУ! Више од милион и по објеката зрело за реконструкцију

 

Питања новинара

Председник је после свечаног отварања фабрике одговарао на питања новинара.

- Очекујемо још корејских инвестиција, заиста сам задовољан, овде сам видео много дивних дама и желим им сву срећу - рекао је Вучић.

Вучић је најавио обнову болнице Стефан Високи у Смедеревској Паланци. А посебно је истакао додатна улагања како би у унутрашњости Србије задржао младе људе.

Вучић је упитан о одлуци Комисије за конкуренцију која се односи на сарадњу Телекома и Теленора је рекао да не зна ништа о тој одлуци.

- Телеком је сада ваљда ко је крив што је био успешан у заштити својих интереса на тржишту - рекао је председник Србије.

Вучић је позвао институције да не слушају ни Драгана Марковића, ни Маринику Тепић већ да раде свој посао по закону.

- Ако против некога водите хајку, он мора да се брани - рекао је Вучић.

Он је додао да је добро што је случај премештне из Јагодине у Краљево како нико не би могао да има утицај.

- Позивам надлежне институције да не слушају ни Маринику Тепић, ни Палму, ни мене, нек раде свој посао по закону! - осврнуо се председник на оптужбе Маринике Тепић упућене Драгану Марковићу Палми.

- Једна од тих деоница пута и то не најкраћа, надам се да можемо да почнемо и да завршимо ове године - рекао је Вучић. 

Обраћање председника Србије

- Пре свега, знам да сте сити наших говора, али само бих морао једну ствар да кажем, сходно ономе што сам научио у Азији, ти људи веома напорно раде, кратка су моја обраћања у односу на труд људи који улажу у изградњу фабрике - рекао је Вучић.

Председник је додао да су сви говори кратки у односу на значај и добробит коју ће ова фабрика донети Подунавском крају и целој Србији.

- Мислим да је Србија добро место за улагање, а ми од Кореје можемо много да научимо, радне навике, марљивост, посвећеност, можда не можемо да будемо као ви, али можемо да се трудимо да будемо што марљивији. Борићемо се за ваш дугорочан останак, и желимо вам велики профит, Србија ће вам увек обезбедити најбоље услове и надам се да ћемо и у будућности сарађивати - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- Дошло је време да поставимо све на своје место, зато ми је драго ово што видим у Смедеревској Паланци, али поред фабрике треба још да се раде путеви. Није више тренд да људи одлазе сваког дана, одлазе, али у мањем броју - рекао је Вучић.

- Молим људе, да поведемо рачуна и да имамо више деце. Ми имамо поверење у корејске компаније и Кореју, то је додатни импулс заједничком раду. Желео бих да захвалим радницима што су у кратком временском периоду изградили ову величанствену фабрику, морамо да наставимо да радимо, да наставимо да се боримо, имаћемо још боље резултате. Не могу да сакријем своју радост када отварамо фабрике и погоне, када смо тешким радом успели своју земљу да променимо, на крају крајева резултат је тај који се види и који не може да се сакрије. Драго ми је што je Kyungshin дошао у Смедеревску Паланку. Ми данас правимо модерну, чисту и лепу Србију - рекао је Вучић.

Амбасадор Кореје у Србији: Велики дан за Србију и Кореју

- Велика ми је част што присуствујем отварању фабрике. Знам да без блиске сарадње и заиста неуморних залагања компанија и општине, не би било могуће изградити и отворити данас ову фабрику. Посао се на изузезан начин завршио. Вучић је показао снажно руководство, није уопште штедео напоре да овај пројекат буде успешан. Прошли месец сам Вучену дао донацију маски из Кореје. Бирао сам Смедеревску Паланку да би помогли људима у општини, и онима који се боре у првим редовима против ковида. Као што можемо видети изградили смо велелепну фабрику - рекао је амбасадро Кореје у Србији и додао:

Ambasador Koreje u Srbiji
Амбасадор Кореје у Србији / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Упркос економској кризи која је проузрокована koronom, fabrike "Kyungshin Цабле" је испунила своје обећање и направила фабрику за производњу електронских делова за аутомобилску индустрију - рекао је он.

Обраћање председника општине Николе Вучена

- Ово је велики дан за Смедеревску Паланку, од данас гледамо у будућност. Фабриком која је никла за четри месеца, почела је нова ера напретка Паланке, грађани су поново дочекали да Смедеревска Паланка буде уписана у мапу фабрика Србије. Имам част да у име свих Палабчана, кажем, да смо постали једна од водећих општина у Подунавском подручју. Брзином светлости смо отворили ову фабрику, највише захваљујући председику Србије. Проћи ће и ова корона времена, радоваћемо се напретку и култури граду, радоваћемо се свему чему је урађено у Смедеревској Паланци - рекао је Никола Вучен и додао:

- Захваљујући вама председниче, пружили сте нам веру и наду да је вредно живети у провинције, захваљујем се што је општина закорачила у нови век. Дан за захвалност нашем председнику и никада вас нећемо изневерити - рекао је Вучен.

Обраћање генералног direktora fabrike "Kyungshin Цабле"

- Добар дан, драго ми је, ја сам генерални direktor fabrike "Kyungshin Цабле". Ударили смо камен темељац у мају у јеку pandemije. Kyungshin почиње масовну производњу електронске делове за аутомобилску индустрију. Сигуран сам да чемо континуирани расти, тако што ћемо следити раст глобалног тржишта за возила. Планове који сам исткао на ударању камена темељца је да имамо више од 700 запослених и као што видите идемо ка томе корак по корак. Завршићу тиме што ћу вам показати клип представника Kyungshin групе - рекао је генерални директор Соо.

Председник Србије обилази фабрику

Председник Србије је током обиласка fabrike "Kyungshin Цабле" истакао да је реч о веома важном инвеститору и да желе да остваре што боље резултате у свакој земљи.

- То су озбиљни људи који желе да направе што већи профит и ја сам веома поносан што су дошли код нас - рекао је Вучић.

Инвестиција вредна 20 милиона евра

"Kyungshin Цабле" ће у фабрици запослити 700 радника до краја 2022. године.

Корејска фабрка је основана 1974. године и лидер је на корејском тржишту електронских делова за аутомобилску индустрију.

Фабрика ће бити отворена у индустријској зони Губераш, а симболичном пуштању у рад производног погона присуствоваће и генерални директор Kyungshin Цабле Еуропе Јае-Кеун Сео, амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

"Kyungshin Цабле Еуропе" у Смедеревској Паланци производиће делове за традиционалне аутомобиле, али и компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије.

Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.

Отварањем фабрике у Србији, компанија Kyungshin успоставља систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је једно од три водића тржишта у свету, поред САД-а и Кине.

У питању је инвестиција од 20 милиона евра, прва у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022. године, саопштила је компанија.

Компанија "Kyungshin Цабле Еуропе" је део "Kyungshin групе", чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући САД, Мексико, Кину, Пољску, Јужну Кореју и друге државе.