Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић на Дивчибарама: Након две деценије урађен хотел "Црни врх"! НАЈАВЉЕНЕ НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ (ВИДЕО/ФОТО)

22.12.2019. 12:18 13:04
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

Здање на Дивчибарама је напуштено после 1999. године и НАТО бомбардовања

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствује свечаном отварању новоизграђеног хотела Црни врх на Дивчибарама. 

АНА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Нова радна места, ауто-путеви, ИЗДВАЈАЈУ се значајна СРЕДСТВА

АНА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Нова радна места, ауто-путеви, ИЗДВАЈАЈУ се значајна СРЕДСТВА

Како да смањимо загађење ваздуха? И "ПАР-НЕПАР" ЧУВА ПРИРОДУ!

Како да смањимо загађење ваздуха? И "ПАР-НЕПАР" ЧУВА ПРИРОДУ!

ШАМАРЧИНА АМЕРИЦИ! Европа и Русија одлучно поручиле Трампу: Гледајте СВОЈА ПОСЛА, санкције су мешање у наше унутрашње ствари!

ШАМАРЧИНА АМЕРИЦИ! Европа и Русија одлучно поручиле Трампу: Гледајте СВОЈА ПОСЛА, санкције су мешање у наше унутрашње ствари!

Изјаве за медије

Председник Србије Александар Вучић је честитао породици Теодосић због фантастичног улагања и истакао да је у питању инвестиција од седам милиона, али ће ићи и до 10 милиона.

- Хвала вам што сте део свог капитала уложили у своју земљу и што желите да улажете у своју Србију. Што се тиче државних субвенција, хоћу да честитамк Расиму Љајићу на још једном у низу пројекту где је држава помогла у инвестицијама. Имамо фантастична места, зашто би људи одлазили ван земље на одморе. Изгледа феноменално, а ваздух је бољи него тамо - рекао је Вучић.

Председник је, коментаришући Ђиласову изјаву да је луд, као и да је Нада Топчагић слика и прилика његовог режима, рекао да јесте, зато што морају да поправаљају све застрашујуће ствари које су им остављене у наслеђе.

- Мој посао је да се помаже људима, а не да се одмаже, у складу са законом. Тако се понаша неко ко је озбиљан и одговоран. Нисам разумео смисао свега што су радили. Што се тиче тога да сам луд, можда и јесам, али је Србија у суфициту, плате редовне и веће него икада у историји, а можда и због тога што немам милионе у џепу - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

Како је председник рекао, када је у питању случај Крушик, због туђе неодговорности и неозбиљности угрозили су стање и тешко стицан углед.

- Крушик је 2013. године био буквално пред гашењем. Сада само можемо да чујемо о глупостима и прљавим кампањама. Мораћемо да се боримо и да радимо упорно, да не стајемо. Поново ћемо Крушик подићи на ноге, урадиће држава још пуно тога за Ваљево. Мораћемо да радимо на довођењу још инвеститора. Време је и да Ваљево добије озбиљног инвеститора - рекао је Вучић.

Коменатришући изборе у Хрватској, председник је рекао да не жели да се меша и да то није његов посао.

- Гледаћемо да градимо добре односе, ма ко год буде био на власти, али никада ни од кога нећемо трпети ниподаштавање - рекао је Вучић.

На питање како гледа на то што се Србија залаже за мир у региону, а Приштина наставља са претњама и оптужбама, председник је рекао да могу да говоре шта хоће и да то показује њихову нервозу.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

- Ми ћемо умети да сачувамо мир на КиМ, када сте у нечему супериорнији, у било чему, не треба реаговати исхитрено. Желимо да сачувамо децу, да идемо ка Европи, да сарађујемо са свима, али и да увек будемо спремни да сачувамо наш народ - рекао је Вучић.

Вучић је коментаришући изборе, додао да ко жели на изборе може да изађе, а ко не жели не мора.

- Избори су тешки увек онима који желе да побеђују - рекао је Вучић.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да држава Србија даје субвенције за нове машине и додао да је хиљаде машина до сада субвенционисано.

 - Држава даје субвенције за куповину нових машина. Тако на пример имате могућност да купите нови трактор за 15 хиљада евра, а од тих 15 хиљада држава сваком сељаку поклања 7 и по хиљада евра. Србија има највеће субвенције за то у Европи. За то ћемо увек да имамо новца - рекао је Вучић, додавши да му је увек циљ да заштити сељака и домаћу привреду.

Свечана церемонија

Отварању хотела, који је смештен у мирном окружењу борове шуме, а чији се целокупан комплекс простире на 2,2 хектара земљишта, присуствује и велики број српских спортиста и спортских радника, међу којима су и легендарни кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић, председник Кошаркашког савеза Србије Предарг Даниловић, прослављени фудбалер, нови тренер ФК "Црвена звезда" Дејан Станковић и бивши фудбалер тог клуба Марко Пантелић.

Председник Србије се обратио присутнима на свечаном отварању новоизграђеног хотела. 

- Овде је идеалан ваздух, има већу концентрацију јода него што је то уобичајено. Још је Милош Велики препознао да су Дивчибаре и Маљен од посебног значаја за нашу Србију. Желим посебно да се захвалим Милошу Теодосићу и његовом брату Јовану, и целој њиховој породици, што је тешко зарађен новац уложио у своју Србију. Могли су да га оставе било где у свету, а овде су имали много мука, поготово Јован, али хвала вам. Држава је преузела на себе да уради фудбалски терен, травнати терен, још неколико терена, а ФСС ће обезбедити рефлекторе. Дејан Станковић ће овде доводити играче Црвене звезде. Више нећемо морати да водимо спортисте на припреме у Словенију, овде су дивни капацитети и налази се на само сат и по од Београда. Држава ће да уради пут од Крчмара до Дивчибара, са Телекомом ћемо средити све што треба и решићемо проблем са водоводом и канализацију. На вама је остало да обезбедите плацеве за терене, а ми ћемо урадити и брзу саобраћајницу, да до Ваљева стижемо за 40 минута - рекао је Вучић и додао: 

- Конрад Хилтон је рекао да сматра да може да буде успешан само ако сваког дана ради напорно, без обзира на грешке које чини, јер успех не може да изостане ако напорно радите. Тако да, наставите Јоване да вредно радите, држава ће помоћи још више - рекао је председник. 

Председник Вучић и министар Љајић су, са власником, братом прослављеног кошаркаша Милоша Теодисића, Јованом Теодисићем, обишли хотел категоризован са четири звездице, који се простире на три нивоа и располаже са 111 опремљених смештајних јединица - соба и апартмана, различитих типова и величина.

Хотел Црни врх

Хотел, у којем је запослено 80 радника, садржи велнес и спа центар опремљен затвореним базеном, биосауном, парним купатилом, теретаном, ђакузијем, а поседује ресторан, бар и лоунџ - бар, као и играоницу за децу.

У оквиру хотела налази се и Конгресна сала са капацитетом од 350 седећих места, а за развој спорта и спортисте различитих врста, од посебног значаја је што се уз сам хотел гради модерна спортска дворана, по стандардима ФИБА, повезана топлом везом са главним објектом, а погодна за организацију такмичења, домаћих и међународних.

Спортска дворана, која ће имати пет спортских терена - за кошарку, фудбал и друге спортове, биће завршена, према најавама, 2020. године. Изградња хотелског комплекса, који ће допринети и развоју туризма у делу западне Србије, трајала је мање од две године, а приликом градње водило се рачуна о екологији, енергетској ефикасности и изворима обновљиве енергије.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Избор природног материјала - билећког и пиротског камена, дрвета и других материјала, хотелу помаже да се што боље уклопи у планински амбијент који га окружује.

Ово здање је напуштено после 1999. године и НАТО бомбардовања. Око 1.000 радника напустило је градилиште још у пролеће 2001. године. По једној процени, уложено је 50, по другој 65 милиона долара, а данас се званично отвара новоизграђени хотел Црни врх након дуго година пропадања. 

Хотел Црни врх смештен је у природи Дивчибара, у окружењу борове шуме, у средишту праваца који воде ка неколико планинских врхова. Хотел је добио име по најближем планинском врху који се налази на 1096 метара надморске висине - Црном врху.

Дивчибаре су најближе планинско место Београду и Новом Саду, а због близине овим градовима изузетно су погодне за кратке или викенд одморе. Хотел Црни врх је смештен на свега 1 км од центра Дивчибара и на само 118 км од главног града Србије.

Популарни брадоња пред празнике дневно заради и до 300 евра: Погледајте како и ви то можете!

Популарни брадоња пред празнике дневно заради и до 300 евра: Погледајте како и ви то можете!

Необичан директор: Наступа као Ђ, вози се метроом, а зарађује МИЛИОНЕ

Необичан директор: Наступа као Ђ, вози се метроом, а зарађује МИЛИОНЕ

ДЕСЕТ златних правила како да се обогатите - пре свега, имајте неколико извора прихода!

ДЕСЕТ златних правила како да се обогатите - пре свега, имајте неколико извора прихода!

РУСКИ НАУЧНИК ПОРУЧИО: "Путин, Трамп и Вучић су на истој страни у једној ВЕЛИКОЈ БОРБИ!"

РУСКИ НАУЧНИК ПОРУЧИО: "Путин, Трамп и Вучић су на истој страни у једној ВЕЛИКОЈ БОРБИ!"

ВУЧИЋ О ЛИЦЕМЕРНОЈ ОПОЗИЦИЈИ: Због измишљене афере Крушик Бугарска продала ракете, урушавају нам наменску индрустрију!

ВУЧИЋ О ЛИЦЕМЕРНОЈ ОПОЗИЦИЈИ: Због измишљене афере Крушик Бугарска продала ракете, урушавају нам наменску индрустрију!