Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић на отварању петље: Цена овог пројекта је 8.8 милиона евра (ВИДЕО)

07.04.2021. 10:12 11:04
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валиц

Отварање је почело у 10.00 часова

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању петље Батајница на ауто-путу Е75.

Отварање је почело у 10.00 часова.

Председник Србије прима акредитиве нових амбасадора: Писма стижу из Мексика, Холандије, Турске и Бугарске

Председник Србије прима акредитиве нових амбасадора: Писма стижу из Мексика, Холандије, Турске и Бугарске

ХРВАТИ ПРИЗНАЛИ! Србија је регионални ЛИДЕР - поново се жале на своје политичаре: "Време је да се замислимо"

ХРВАТИ ПРИЗНАЛИ! Србија је регионални ЛИДЕР - поново се жале на своје политичаре: "Време је да се замислимо"

ВУЧИЋЕВА ВАКЦИНАЦИЈА ПОСТАЛА ВИРАЛНА У КИНИ Народ одушевљен српским председником, коментари се нижу - он је наш пријатељ!

ВУЧИЋЕВА ВАКЦИНАЦИЈА ПОСТАЛА ВИРАЛНА У КИНИ Народ одушевљен српским председником, коментари се нижу - он је наш пријатељ!

 

Питања новинара

- Када свакога дана радите и обраћате се људима, нормално је да грешите 10, 15 пута дневно. Они су се ухватили за нешто што је наглупље и што нема никакве суштине. Мислио сам на 2019. јер ми је тек почетак ове године. Наравно да је лапсус и да сам погрешио и није то никаква велика тајна и сад сам нешто могао да скривам од људи. Свако је разумео суштину - рекао је Вучић и додао:

- Знали су они на шта ја мислим, не могу да наставе са неистинама. Знају они колики су лопови, колико су крали од грађана, једино чему се радују су рачуни у иностранству - рекао је Вучић. 

Председник Србије је истакао да је за њега смисао оно што ће остати иза његовог рада.

Када су у питању произвођачи витамина који ће се делити пензионерима председник је рекао да је опозиција ухваћена у лажи и да је девет произвођача добило посао.

- Нама је важна испорука витамина, у сред смо короне, морамо да оснажимо имунитет пензионера, зато смо ставили Д витамин и цинк. То ће све да оснажи виталне фукнције, не видим у чему је проблем. Шта год да урадите то је наопако, шта год да смо направили, метафорчки бисте ме обесили на Тргу - рекао је Вучић.

Председникова вакцинација: 

- Припадници бившег режима су кроз своје медије исплели читаву сагу о мојој вакцинацији - рекао је председник. 

- Говорили су нам како немамо вакцина, а први су отишли да се вакцинишу. Па су говорили да ништа не значи ако се ја вакцинишем јер вакцина нема.

 - Шта је ваш проблем у животу? Неко вам је све обезбедио да имате леп и живот, него што је био, неко вам је и вакцине обезбедио, као и веће плате, пензије, болнице, чека у ваше време није било - поручио је он.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валиц

Истакао је да ће у Рудној Глави до Видовдана бити отворена мала фабрика ''Јумко'' за 80 људи.

- Свакако верујем да ћемо до Видовдана отворити Јумков погон у Рудној Галави. Различити су нам снови, њихови су да могу да кажу нешто против мене, то више нема везе са политиком - рекао је председник и додао:

- На крају не знају како да објасне да се данас граде ауто путеви, путеви, болнице, да смо први по стопи раста, у вакцинацији. Питам се зашто се није јавио од министра здравља до РФЗО-а да им то објасни и да им то каже, него сам ја то морао да радим - рекао је председник наводећи да је то једино што замера својим пријатељима и страначким колегама.

Auto-put
Ауто-пут / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валиц

Председник је истакао да се никада у Србији оволико није радило. 

- Ви не можете да исцртате толико путева колико ми градимо, о болницама да не говорим. Били смо културни запећак Европе, а данас размишљамо о градњи музеја и хала за концерте. Пре краја године имаћемо у изградњи осам ауто-путева, срећан што нисмо губитници, срећан сам што се неће вратити време бившег режима који су крали како су стигли - рекао је Вучић.

Председник Србије се осврнуо на корона стање у земљи.

- Ми ћемо да слушамо Кризни штаб, бројке су мало боље, када упоредите уторак на уторак, среду са средом, проценти су бољи, много је мање заражених поготово у Београду и Нишу. Надам се да ће проценти наставити да падају, па да почнемо са отварањем, наше је да слушамо Кризни штаб - рекао је Вучић.

Обраћање Александра Вучића

- Овај посао смо уговарали пре годину дана, реч је нечему много значајнијем, реч је о људима, о бољем животном стандарду. Сви имамо корист од овога, сви остали грађани Србије, као и грађани Бусија, Нове Пазове, Старе Пазове... Петља која значи живот. Цена овог пројекта је 8.8 милиона евра. Успели смо да направимо нешто пре рока и за мање новца, да комплетни пут има све дозволе. Веома сам задовољан, суштина је у томе да Србија напредује - рекао је Вучић и додао:

- Наставићемо да сарађујемо са Европском банком, настављамо да реконструишемо путеве, следеће је пут Доњи Милановац-Кладово. Важан дан за Београд, Земун и Батајницу. Мислим да ће ово да смањи гужву у саобраћају. Хвала Штрабагу и свима вама који сте учествовали у пројекту. Верујем да ћемо имати још доста оваквих пројеката, ово значи живот, сређивање жила куцавица - рекао је Вучић.

- Успели смо да направимо нешто пре рока, за нешто мање новца. Није ни чудо што је у априлу пао снег. Сад када погледате свуда у Србији градимо путеве и мостове, борићемо се још више за грађане Србије - нашалио се председник Вучић и најавио наставак изградње путне комуникације и мреже.

Обраћање председника општине Земун Гаврила Ковачевића

Новинарима се на отварању петље у Батајници обратио председник општине Земун Гаврила Ковачевића.

- Отварање пељте у Батајница је најзначајнија капитална обилазница око Београда. Изградња инфраструктуре директно подиже квалитет грађанима Земуна, биће им омогућен бржи одлазак са посла и на посао. Гради се пруга Нови Сад-Београд која пролази кроз Батајницу. Очекујемо дозволу за реконструкцију школе "Митраљета" - рекао је председник општине Гаврило Ковачевић и додао:

- Ова општина има историју и будућност, бићемо сведоци изградње још неких велики објеката. Молим Вучића да доведемо нове и озбиљне инвеститоре у нашу општину, хвала вам председниче на свему - рекао је Гаврило.

Вучић обилази радове

Председник Србије Александар Вучић се приликом обиласка радова захвалио свим радницима на обављеном послу. 

Петља Батајница укупне дужине 3.5 км

Петља Батајница, укупне дужине око 3,5 км, повезује Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт, са ауто-путем Е-75.

E75
Е75 / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валиц

Ово један од значајнијих пројеката на територији Београда, с обзиром да ће петља Батајница повезати насеље са аутопутем и умногоме олакшати свакодневни живот за становнике Батајнице.

E-75
Е-75 / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валиц

Петља Батајница је пројекат на који су грађани Батајнице, Нове Пазове, Земуна, Галенике, Угриноваца чекали скоро читаву деценију.