Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИДЕАЛНО МЕСТО ЗА ВИКЕНДИЦУ: Топ ПЕТ локација у Србији о којима морате да РАЗМИСЛИТЕ уколико планирате КУПОВИНУ

30.06.2021. 07:54
Пише:
Србија Данас/Блиц
Vikendica
Викендица / Извор: Профимедиа

Лето је увелико почело, и упркос томе што је одлазак на море ове године знатно олакшан, одлазак у викендице, али и куповина истих и даље је на цени.

Све је више грађана који користе готово сваки викенд како би са породицом провели слободно време на излету надомак града, а истовремено расте број оних који су куће за одмор или већ купили или их "пикирају".

ПРОВЕРИТЕ СВЕ НА ВРЕМЕ: Савети за ПРИПРЕМУ аута и тела пре ПУТОВАЊА како би оно било БЕЗБЕДНО!

ПРОВЕРИТЕ СВЕ НА ВРЕМЕ: Савети за ПРИПРЕМУ аута и тела пре ПУТОВАЊА како би оно било БЕЗБЕДНО!

У СРБИЈИ НЕ ПОСТОЈИ КУЛТУРА ОДЛАСКА У КАФИЋ - МУКЕ КОНОБАРА СА КОЈИМА СЕ СУСРЕЋУ: Луде поруџбине и ситуације

У СРБИЈИ НЕ ПОСТОЈИ КУЛТУРА ОДЛАСКА У КАФИЋ - МУКЕ КОНОБАРА СА КОЈИМА СЕ СУСРЕЋУ: Луде поруџбине и ситуације

ВОЋАРИ ИЗ ЗАЈЕЧАРА НИСУ ИМАЛИ УСПЕШНУ ГОДИНУ: Поред тога очекују зараду од приближно милион динара!

ВОЋАРИ ИЗ ЗАЈЕЧАРА НИСУ ИМАЛИ УСПЕШНУ ГОДИНУ: Поред тога очекују зараду од приближно милион динара!

Прошле године, потражња за викендицама је порасла за око 50 одсто, а испоставља се да су процене дугогодишњих учесника на тржишту биле тачне, тај тренд се наставио и ове године.

Прошла година неспорно је била најбоља за тржиште викендица. У односу на 2019. продато их је чак за 60 одсто више, а према подацима Републичког геодетског завода, Војводина је била најтраженија област. На првом месту, по броју продатих објеката, била је Фрушка гора где су купце нашле 882 викендице, док их је у остатку земље продато око 560.

Ми вам представљамо 10 локација, као и оквирне цене викендица, које се истичу како по природним лепотама и изолованости од градских гужви, тако и по ценовној приступачности.

Фрушка гора

У последњих годину дана, Фрушка гора се показала као једно од омиљенијих локација на којима су наши суграђани одлучили да купе викендице. Некадашње острво Панонског мора краси нетакнута природа, а врло лако се могу наћи различити туристички садржаји за сваки укус, од фрушкогорских језера која привлаче и риболовце и купаче по врелим летњим данима, до великог броја излетишта.

Упркос великој потражњи за викендицама оне и даље имају приступачне цене. Тако смо на сајту nekretnine.rs пронашли, у Раковцу, једну од 40 квадрата, на плацу површине 13 ари, по цени од 37.500 евра. Окружена је шумарком, а плац је под воћњаком.

Говорећи о Фрушкој Гори, врло популарне дестинације и данас су Стражилово, надомак Сремских Карловаца, затим област Иришког венца, те Беочина, Врдника... Ништа мање по броју продатих викендица не заостаје ни дунавска област, дуж Чортановаца, Бешке...

Космај

Није случајно што је Космај познат као једно од омиљених излетишта Београда. За сат времена од пресотнице вожње нађете се у правој оази природе. Куће се углавном продају по ценама од 45.000 до 55.000 евра, и често уз кућу иде и велики плац са помоћним објектима и воћњаком. Тако надомак Космаја, у месту Венчане удаљеном око 70 километара од Београда, новоизграђена кућа од 100 квадрата са све 3,5 хектара земље и шуме власник цени 85.000 евра.

Дивчибаре

На 107 километара од Београда, надомак Ваљева, налази се познато планинско-туристико место на планини Маљен, Дивчибаре, које је у последњих годину дана добило и на популарности, али и цени

Што се тиче викендица на продају, за кућу у новоградњи, од 110 квадрата, на плацу површине 4,5 ари потребно је да се издвоји округло 90.000 евра, а у близини ски центра Дивчибаре продаје се кућа за одмор површине 62 квадрата на плацу од 6 ари, по цени од 60.000 евра.

Такође нам је запала за око, мала брвнара од 36 квадрата, која се налази на 1.000 метара надморске висине, тј. стотинак метара испод највише тачке Маљена, Краљевог Стола. Уз брвнару иде и плац површине 5 ари, а за овај вид изолације од градских гужви је потребно да издвојите 20.000 евра.

Сребрно језеро

Велико Градиште, месту надомак Сребрног језера, вештачког језера на десној обали Дунава у источној Србији, налази се на 90 минута вожње од Београда. Језеро је удаљено само 2 километра далеко од овог насеља, и то се испоставља као пресудно у одабиру ове локације.

У насељу Калиновац, које се налази на самом језеру, кућа од 80 квадрата на плацу површине 2,75 ари, у непосредној близини језера се продаје по цени од 45.000 евра. Такође, на продају имају и куће на смаом језеру. Тако кућа од 160 квадрата у новоградњи, на самом језеру, се продаје за 70.000 евра.

Чортановци

Велику популарност код домаће јавности у протеклих годину дана су добила и поједина насеља око Фрушке горе. Тако су и Чортановци постали једна од интересантних тачки на мапи Србије.

Тамо могу да се нађу изузетно јефтине некретнине, а с обзиром да вам је мир загарантован, оне вреде много више. Ми смо пронашли једну викендицу од 32 квадрата, на плацу површине 18,4 ара по цени од округло 17.000 евра.

Такође, у Чортановцима се продаје кућа од 402 квадрата, са плацем површине 1.734 метра квадратна на ком се налазе и 3 гаражна места, се продаје за 120.000 евра.

Гроцка

За оне који не воле превише да путују, на 35 километара од Београда се налази једна изузетно популарна дестинација за бег викендом. Ради се о Гроцкој, која поред тога што је врло близу Београда, лежи на Дунаву те има све што вам је потребно за опуштање од гужви и буке. Многи Београђани годинама овде долазе, граде и купују викендице, а у последњих годину дана се овај тренд заоштрио.

Кућа и викендица на продају, срећом не мањка, а ми смо пронашли две поприлично занимљиве. За 44.000 евра, у Гроцкој, добијате кућу од 86 квадрата, са тремом, летњом кухињом и помоћним објектима на плацу површине 12 ари.

Нешто мања викендица површине 77 квадрата, на 2 километра од центра Гроцке, на плацу од 7,5 ари, који је прекривен бројним воћкама, продаје се по цени од 38.000 евра