Ал' се ових дана добро јело у Новом Саду (ФОТО)
Претходних дана је у Новом Саду одржан Сајам зимнице а као и сваки сајам, имао је и своје атракције.
На Сајму је наступало преко 50 излагача, и ово је трећи пут да се овај сајам одржава.
Посетиоци су могли да пробају домаћи ајвар, сокове, разне врсте меда и производе од меда, колаче, домаће ракије и све врсте зимнице.
Посебну пажњу изазвала је Еквадорка, која прави домаћи пекмез, за који каже да јој је жао што се не производи и у Еквадору.
"Први пут када сам пробала домаћи пекмез, ја сам се одушевила и мислим да не постоји ништа укусније од тога, па ми није јасно зашто се не прави у Еквадору. Јако бих волела да направим пекмез од манга јер га у Еквадору има у огромним количинама", рекла је Габријела додајући да верује да ће јој се та жеље и остварити.
На овогодишњем Сајму зимнице могао се пронаћи и сада већ помало и заборављени стари војвођански слаткиш "Китникез", који је био изложен на штанду газдинства Радукин из Титела.
"Тај слаткиш су правиле наше прабаке и то је једино што нам је остало Аустроугара. То је био једини слаткиш у оно време који је могао да преживи зиму, јер тада није било конзервнса", рекла је Танјугу Јована Вучић.
Пажњу су привукле и тегле са етикетом "секси салата", који је брендиран производ са Копаоника.
Слатко, слано, домаће, аутентично, свега је било на сајму који је одржан у СПЕНС-у.
Прочитајте и: Сајам намештаја: Неко само по јастук, неко по кревет!