Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Брзи кисели краставчићи

28.07.2014. 10:37
Пише:
Србија Данас
Krastavac
Краставац / Извор: Фото: Тумблр

Закиселише ли ти се... краставчићи?

Потребно:

  • 1кг краставчића (исецканих на танке колутиће)
  • 2 шоље танко сецканоглука
  • 1 ½ шоља сирћета
  • ¾ шоље шећера
  • ¾ кафене кашичице соли
  • ½ кафене кашичице семена слачице
  • ½ кафене кашичице семена целера
  • ½ кафене кашичице млевене куркуме
  • ½ кафене кашичице мрвљене суве паприке
  • ¼ кафене кашичице бибера
  • 4 чена белог лука, ситно сецканог

Припрема:

Половину исечених краставчића ставити у стаклену чинију, па одозго ставити шољу сецканог лука. Поновити потупак са преосталом количином краставчића и луком.

Замешати сирће и остале састојке у малој шерпи и добро промешати. Пустити да прокува. Прелити преко кратаваца и оставити да се охлади. Покрити и заборавити наредна четири дана.

Овако закишељени краставчићи могу да опстану у фрижидеру месец дана.