Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦАРЕВО НОВО ОДЕЛО: Пилећа џигерица у новом руху!

25.11.2014. 10:05
Пише:
Србија Данас
Torta od džigerice
Торта од џигерице / Извор: Профимедиа

Ова слана торта савршена је за сервирање – како хладна тако и топла.

Потребно:

  • 150г пилеће џигерице
  • 4 јајета
  • 3 чена белог лука
  • ½ шоље ситно сецканог першуна
  • ½ супене кашике соли
  • ½ супене кашике бибера
  • 5 парчића тостираног хлеба
  • 250мл павлаке за кување
  • 125мл млека
  • путер и брашно – за подмазивање плеха

Припрема:

Рерну угрејати на 160°Ц. У блендер убацити џигерицу, жуманца, бели лук, першун, со и бибер и миксати 2 минута, тј. док смеса не постане хомогена. Изломити тост на комадиће и убацити у велику чинију. Додати павлаку, млеко и смесу од џигерице и промешати.

Умутити снег од беланаца, па га варјачом умешати у претходну масу – али обазриво.

Подмазати плех или калуп за торту путером, па побрашнити. Сипати смесу и калуп ставити у велики плех на чијем је дну мало воде.

Пећи 40 минута, или док торта не добије златносмеђу боју и не испече се једнако.