Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Чоколадни тартуфи

10.05.2014. 09:44
Пише:
Србија Данас
Čokoladni tartufi
Чоколадни тартуфи / Извор: Профимедиа

Овај француски слаткиш можете направити и дан раније.

Потребно:

  • 250г чоколаде за кување са високим постотком какаа (70-80%)
  • 150г слатке павлаке
  • 40г путера
  • 75г какаа



Припрема:

На пари отопити чоколаду са 2 супене кашике воде, уз непрестано мешање. Када се чоколада отопи полако додати павлаку и мешати док смеса не постане хомогена. Тек онда скинути са шпорета и оставити да се охлади.

Када се чоколада стисне, поново ставити на пару и додати путер, па мешати док се смеса не уједначи. Чоколадну масу сипати у чинију, покрити је пријањајућом фолијом и сместити у фрижидер на један сат, да се стврдне.



Кашиком вадити куглице и рукама (између дланова) их додатно уваљати да буду правилне, али то урадити брзо да се смаса не би растопила.



Куглице ваљати у какао.

Уместо какаа, можете их ваљати и у кокос, млевени кекс, лешник или орах, сецкане бадеме... Али, обавезно нам јавите која је ваша омиљена комбинација!