Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Цушпајз од бораније

05.10.2014. 10:14
Boranija
Боранија / Извор: Профимедиа

Зуспеисе (нем.) - додатак уз главно јело, вариво, нешто што памтимо од наших бака.

Потребно:

  • 500г бораније
  • једна мања главица лука
  • 1 свежа паприка
  • 1 парадајз
  • веза першуна
  • 1 јаје
  • со, бибер, уље
  • брашно
  • 1 супена кашика алеве паприке
  • 2 чена белог лука

Припрема:

Лук ситно исецкати и пропржити на уљу, додати очишћену и исечену боранију (уколико спремате са свежом; ако користите леђену боранију – не морате је претходно одмрзавати). Исецкати паприку и парадајз, па додати боранији, налити мало воде и крчкати уз повремено мешање док боранија не омекша (по потреби долити још воде).

Кад је боранија скивана, направити запршку од уља, брашна, алеве паприке и ситно насецканог белог лука, па сипати у цушпајз и кратко прокувати. На крају додати јаје умућено са исецканим першуном и све промешати.