Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА СВА ЧУЛА УЖИВАЈУ: Гриловани сендвич са ћуретином ће вас одушевити!

10.02.2015. 10:44
Пише:
Србија Данас
Grilovani sendvič
Гриловани сендвич / Извор: Профимедиа

Мало Италије у хлебу никоме није шкодило!

Потребно:

  • ¾ шоље мајонеза
  • ¼ шоље песто соса
  • 16 парчића хрскавог италијанског хлеба
  • ¼ шоље путера, омекшалог
  • 8 шницли грилованог ћурећег белог меса
  • 3 парадајза, сечене на кришке
  • 8 кришки квалитетног качкаваља (или италијанске моцареле, ако је волите)
  • рукола

Потребно:

Замешајте мајонез и песто у чинијици. Свако парче хлеба намажите путером са једне стране, а са друге мешавином песта и мајонеза. Ћуреће шницле ставите на страну на којој је песто (на осам парчића хлеба), па одозго ставите парадајз и качкаваљ. Преклопите са преосталим парчићима хлеба, тако да страна премазана путером буде горе. Грилујте сендвиче у тостеру 3-4 минута, док се сир не растопи. Служите на салати од руколе.