Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Ево зашто лимун треба да једете замрзнут

09.03.2015. 19:57
smrznuti limun
смрзнути лимун / Извор: Профимедиа

У овом стању, лимун је прави пријатељ женског здравља.

Најновије америчко истраживање још једном је показало да лимун никако не смете цедити нити му скидати кору, већ га треба замрзнути, јер он у том облику зауставља развој ћелија рака дојке.

rak dojke
рак дојке / Извор: Профимедиа

Једноставно је – узмите органски лимун, добро га оперите и ставите у замрзивач. Када преноћи, извадите га и смрзнутог га изрендајте. У таквом стању су делотворности његовог природног састојка лимуноида највише изражени и дају већу делотворност него иначе.

Ако нисте љубитељ горког укуса, можете га додати на сладолед или у супу, салату или овсену кашу, саветује portal realfarmacy.com. 

Лимунова кора садржи 5 до 10 пута више витамина него сама лимунада. Он има антимикробно дејство против бактеријских инфекција, регулише крвни притисак и одличан је антидепресив. Свима који су "танки" са живцима саветује се конзумирање лимуна у целом облику.