Пратите вести о водоснабдевању и исправности воде за пиће.
Не користите плавну воду, јер може бити под струјним напоном од подземних каблова или загађена муљем, уљем, бензином или фекалном канализацијом.
Вратите се у своје куће, само ако надлежне службе процене да је безбедно.
Пре провере не користите електричне апарате.
Очистите и дезинфикујте све поквашене површине. Рукавицама очистите зидове и подове поплављених просторија. Муљ који остаје после плавне воде може да садржи канализационе отпатке и хемикалије.
Предмете које не можете очистити баците.
Опрезно улазите у зграде због могућих скривених оштећења.
Што је могуће пре оспособите оштећене септичке јаме и друге канализационе системе, јер могу да постану велики здравствени ризик.
Припремите торбу са личним документима и најосновнијим стварима у случају хитне евакуације.
КАКО СЕ ЗАШТИТИТИ ОД ЦРЕВНИХ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ
За пиће, припремање хране и личну хигијену користите само флаширану или другу хигијенски исправну воду (из цистерне)
Редовно одржавајте хигијену руку (сапуном или дезинфекционим средством)
Заштитите готову храну од загађења фекалијама које се могу наћи у води
Сву храну која је дошла у контакт са поплављеном водом, баците
Дезинфикујте радне површине, као и прибор за јело и кување
Храну спремајте са хигијенски исправном водом и обавезно је термички обрадите (на температури већој од 70 ºЦ)
Припремљену храну не чувајте дуже од 4 сата на собној температури, она мора бити на температури нижој од 10 ºЦ
Темељно подгрејте кувану храну.
Малој деци дајте индустријски припремљену храну
Спречите контакт сирових намирница и термички обрађене хране
Јавите се лекару ако приметите симптоме цревних заразних болести, или сте повређени
Пратите вести о водоснабдевању и исправности воде за пиће.
Не користите плавну воду, јер може бити под струјним напоном од подземних каблова или загађена муљем, уљем, бензином или фекалном канализацијом.
Вратите се у своје куће, само ако надлежне службе процене да је безбедно.
Пре провере не користите електричне апарате.
Очистите и дезинфикујте све поквашене површине. Рукавицама очистите зидове и подове поплављених просторија. Муљ који остаје после плавне воде може да садржи канализационе отпатке и хемикалије.
Предмете које не можете очистити баците.
Опрезно улазите у зграде због могућих скривених оштећења.
Што је могуће пре оспособите оштећене септичке јаме и друге канализационе системе, јер могу да постану велики здравствени ризик.
Припремите торбу са личним документима и најосновнијим стварима у случају хитне евакуације.
КАКО СЕ ЗАШТИТИТИ ОД ЦРЕВНИХ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ
За пиће, припремање хране и личну хигијену користите само флаширану или другу хигијенски исправну воду (из цистерне)
Редовно одржавајте хигијену руку (сапуном или дезинфекционим средством)
Заштитите готову храну од загађења фекалијама које се могу наћи у води
Сву храну која је дошла у контакт са поплављеном водом, баците
Дезинфикујте радне површине, као и прибор за јело и кување
Храну спремајте са хигијенски исправном водом и обавезно је термички обрадите (на температури већој од 70 ºЦ)
Припремљену храну не чувајте дуже од 4 сата на собној температури, она мора бити на температури нижој од 10 ºЦ
Темељно подгрејте кувану храну.
Малој деци дајте индустријски припремљену храну
Спречите контакт сирових намирница и термички обрађене хране
Јавите се лекару ако приметите симптоме цревних заразних болести, или сте повређени
- Пратите вести о водоснабдевању и исправности воде за пиће.
- Не користите воду из поплављених подручја, јер може бити под струјним напоном од подземних каблова или загађена муљем, уљем, бензином или фекалијама.
- Повратак у куће је могућ само ако надлежне службе процене да је безбедно.
- Не користите електричне апарате пре провере.
- Очистите и дезинфикујте све поплављене површине. Користите рукавице за чишћење зидова и подова. Муљ који остаје може да садржи отпатке из канализације и хемикалије.
- Предмете које не можете да очистите, баците.
- Опрезно улазите у зграде због могућих оштећења која се не виде на први поглед.
- Што је могуће пре оспособите оштећене септичке јаме и друге канализационе системе, јер могу да постану велики здравствени ризик.
- Имајте при руци спаковану торбу са личним документима и најосновнијим стварима за личну хигијену у случају хитне евакуације.
СЕ ЗАШТИТИТИ ОД ЦРЕВНИХ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ
За пиће, припремање хране и личну хигијену користите само флаширану или другу хигијенски исправну воду (из цистерне)
Редовно одржавајте хигијену руку (сапуном или дезинфекционим средством)
Заштитите готову храну од загађења фекалијама које се могу наћи у води
Сву храну која је дошла у контакт са поплављеном водом, баците
Дезинфикујте радне површине, као и прибор за јело и кување
Храну спремајте са хигијенски исправном водом и обавезно је термички обрадите (на температури већој од 70 ºЦ)
Припремљену храну не чувајте дуже од 4 сата на собној температури, она мора бити на температури нижој од 10 ºЦ
Темељно подгрејте кувану храну.
Малој деци дајте индустријски припремљену храну
Спречите контакт сирових намирница и термички обрађене хране
Јавите се лекару ако приметите симптоме цревних заразних болести, или сте повређени
Почело суђење блокадерима који су позивали на насиље на протесту 28. јуна у Београду: Полицајци нападани моткама и каменицама нарушен ред и мир - ево колика казна им прети
Отишла на козметички захват па завршила у коми: Застрашујуће сведочење брата ''Престала је да дише и њени органи су почели брзо да отказују'', породица безнадежна - ево како је дошло до свега
(ВИДЕО) Ухваћен тренутак бруталног напада побеснелог медведа: Немилосрдно скочио на човека па настала ужасавајућа борба, притрчао у помоћ ко је стигао - овако је све изгледало
"Размотрили смо и више различитих сценарија за заштиту интереса наше земље" Вучић после састанка с тимовима: Добио сам детаљан извештај о стању резерви